ΚΕΡΔΙΣΤΕ
3 λάθη που κάνεις με το τηγάνι και το χαλάς
Θα επιμηκύνεις εύκολα και απλά τη διάρκεια της ζωής του
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Το χρησιμοποιείς όσο κανένα άλλο σκεύος, το έχεις πληρώσει μία περιουσία και το ταλαιπωρείς χωρίς λόγο. Είναι γεγονός πως σε κάθε σύγχρονη κουζίνα πλέον υπάρχει τουλάχιστον ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που θα σου βγάλει τα πρώτα προβλήματα. Μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον κατασκευαστή ή το μαγαζί από το οποίο το πήρες. Πρώτα σκέψου τι μπορεί εσύ να έχεις κάνει λάθος
Χαράσσεις την επίστρωσή του άνευ λόγου
Απόφυγε δια ροπάλου να χρησιμοποιείς μεταλλικά σκεύη και εξαρτήματα στο τηγάνι σου. Είναι εξαιρετικά σκληρά και αιχμηρά και χαράσσουν με το παραμικρό. Ακόμη, ούτε να σου περάσει από το μυαλό η ιδέα να το καθαρίσεις με σύρμα. Φθείρει και γρατζουνίζει την επιφάνεια και τα τοιχώματα πανεύκολα.
Το βάζεις στο πλυντήριο πιάτων
Υπολόγισε ότι το καυτό νερό σε συνδυασμό με τα βαριά και σκληρά καθαριστικά μπορούν να φθείρουν το σκεύος σου. Πλύν’ το καλύτερα στο χέρι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου λόγω της αντικολλητικής του ιδιότητας τα φαγητά δεν κολλάνε, δεν αφήνουν οσμές και το σκεύος με ένα απλό πέρασμα καθαρίζει.
Κάνεις απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία
Οι ξαφνικές εναλλαγές στην ένταση της θερμοκρασίας δεν συνιστώνται. Μπορούν μέχρι και να στραβώσουν ελαφρώς το σκεύος σου επηρεάζοντας την αντικολλητική του ιδιότητα.
Ακολούθησε αυτά τα χρήσιμα tipsκαι θα εκπλαγείς από την απόδοσή τους ακόμη και μετά από καιρό. Θα επιμηκύνεις εύκολα και απλά τη διάρκεια της ζωής τους και θα αναβαθμίσεις τη μαγειρική σου εμπειρία.