«Θα Βγω απ’ το Αυγό» για πέμπτη χρονιά στο Αβατον
Αποκλειστικά για βρέφη
Δημοσίευση 17/10/2019 | 16:00
Οι θεατές της εναρκτήριας χρονιάς είναι πλέον πρωτάκια! Το «Θα Βγω απ’ το Αυγό» συνεχίζει ακάθεκτο για μια ακόμη σεζόν και υπόσχεται πως η πρώτη θεατρική εμπειρία του μωρού σας θα είναι μοναδική.
Οι συντελεστές της αγαπημένης βρεφικής παράστασης περιμένουν για πέμπτη χρονιά γονείς, νονές και-γιατί όχι-παππούδες και γιαγιάδες με τα μωρά τους (4 έως και 18 μηνών) στις αφράτες μαξιλάρες και το πορτοκαλί χαλί του θεάτρου Άβατον για να τους διηγηθούν τα πρώτα φτερουγίσματα εξερεύνησης του μικρού Λευτέρη.
Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο 10:30, 12:00 και 13:30
Αποκλειστικά για βρέφη
Σ’ αυτή την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη καλά καλά να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Ξέρουν όμως ν’ ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκεια τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… Είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Όμως αξίζει να δώσεις τα πάντα για να τους ικανοποιήσεις!
Αυτό σκοπεύουν να κάνουν για πέμπτη χρονιά οι συντελεστές του «Θα Βγω απ’ το Αυγό», μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για μωρά 4 έως και 18 μηνών παράσταση.
Οι μικροί-οι πολύ μικροί-θεατές θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, του νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη.
Η παράσταση είναι 45’, στη διάρκεια των οποίων βρέφη και γονείς μοιράζονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να διεγείρουν την φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους.
Ταυτότητα παράστασης
Θα Βγω απ’ το Αυγό
Εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμένου
Ιδέα: Ομάδα Anumati (Ιδρυτικά μέλη: Σάρα Τοσκάνο, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Δάφνη Φαραζή, Νάντια Δαλκυριάδου)
Μουσική: Δάφνη Φαραζή
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτογραφίες-Αφίσα: Νίκος Καρανικόλας
Παίζουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Βασιλική Κούλη, Γεωργία Πιερρουτσάκου
Διάρκεια παράστασης: 45’
Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 12 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 10:30, 12:00 και 13:30
Τιμές εισιτηρίων: 15 € (1 γονιός και 1 μωρό), 20 € (2 γονείς και 1 μωρό)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210- 3412689, www.theatroavaton.gr
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Βιογραφικά συντελεστών
Νάντια Δαλκυριάδου: Aπόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σαν ηθοποιός στην Αθήνα σε παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως εμψυχώτρια παιδικών θεατρικών ομάδων και ομάδων ΑΜΕΑ. Συνδημιουργός και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Anumati. Σκηνοθέτησε την παιδική παράσταση «Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» για παιδιά 18 μηνών έως και 6 ετών που παίζεται, επίσης, στο θέατρο Άβατον για δεύτερο χρόνο.
Νάντια Δαλκυριάδου
Βασιλική Κούλη: Πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Κ. Γάκη, Γ. Καστρουνή και C.Rogers και μαθήματα υποκριτικής στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Ζητείται Κλόουν Ηλικιωμένος» του Μ. Βίζνιεκ σε σκηνοθεσία Μ. Τσομπανάκου, «Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμένου σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου και στην ταινία “Re-action” σε σκηνοθεσία Α. Σαμοθράκη.
Βασιλική Κούλη
Γεωργία Πιερρουτσάκου: Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και της δραματικής σχολής Νέο Ελληνικό Θέατρο, ενώ το 2014-2015 ανήκε στην ομάδα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (Υποκριτικής & Σκηνοθεσίας) του Στάθη Λιβαθινού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, χορού, καλλιτεχνικής ξιφασκίας στην Αθήνα και το Παρίσι, ενώ ακόμη συμμετείχε σε Masterclass των Peter Brook και Yoshi Oida κατά τη διάρκεια των δραματικών σπουδών στο Παρίσι. Το 2016 διακρίθηκε στο Εθνικό Θέατρο το πρώτο της θεατρικό έργο «Έλα να Παίξουμε», ενώ το 2018 βραβεύτηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για το έργο της «Και καλή τύχη». Εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και μεταφράζει από τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Εργάζεται, ακόμη, ως εμψυχώτρια και κάνει θεατρικό παιχνίδι σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις για παιδιά, όπως η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ήταν μέλος της ομάδας SciCo που παρουσίασε πλήθος παραστάσεων για παιδιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη σε Ελλάδα και Κύπρο. Τέλος, έχει ασχοληθεί με το θέατρο κούκλας στο θέατρο Παραμυθοχώρα, στις παραστάσεις «Ασχημόπαπο» και «Τα τρία γουρουνάκια» σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπαγεωργίου.
Γεωργία Πιερρουτσάκου
Δάφνη Φαραζή: Απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ με ειδίκευση στον Ήχο για τον Κινηματογράφο. Παράλληλα μ’ αυτό το πεδίο δραστηριοποιείται ως μουσικός και συνθέτης στο θέατρο και άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνεργάζεται χρόνια με την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άβατον, αλλά και παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Πόρτα.
Δάφνη Φαραζή