E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ στην Πορτογαλία: Γεννήθηκε μωρό χωρίς πρόσωπο

Μια υπόθεση που συνταράσσει τη χώρα

Σοκ στην Πορτογαλία: Γεννήθηκε μωρό χωρίς πρόσωπο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/10/2019 | 20:11

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πορτογαλίας έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε τις δυσμορφίες ενός μωρού, που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, σε μια υπόθεση που συνταράσσει τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα χθες το βράδυ, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με άλλες έξι μηνύσεις, η παλαιότερη εκ των οποίων χρονολογείται από το 2013. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, μετά τη γέννηση, που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου.

Η πορτογαλική δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του γιατρού οι γονείς του παιδιού.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» αμέλειας εκ μέρους του γιατρού Αρτούρ Καρβάλχο, οι οποίες «μπορούν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσε σήμερα ο Αλεχάντρε Βαλεντίμ Λουρένσο, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στη νότια Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπροστά στον αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης που «έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών» και για να «καθησυχάσουμε τις έγκυες γυναίκες», το να τεθεί ο γιατρός σε διαθεσιμότητα ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξεταστούν οι μηνύσεις σε βάρος του εκ των οποίων ορισμένες είναι «μακροχρόνιες καθώς και πολύ περίπλοκες», εξήγησε ο ίδιος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι γονείς του Ροντρίγκο, ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και χωρίς ένα τμήμα του κρανίου του, ανακάλυψαν τις δυσμορφίες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Σαν Μπερνάρντο στο Σετούμπαλ, σε απόσταση 40 χλμ νότια της Λισαβόνας.

Ο γιατρός Αρτούρ Καραβάλχο παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη της μαμάς του μικρού Ροντρίγκο σε μια ιδιωτική κλινική στο Σετούμπαλ, όπου και υποβλήθηκε στα τρία υποχρεωτικά υπερηχογραφήματα χωρίς να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μαιευτήρας μάλιστα τους καθησύχασε, όταν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ανωμαλιών στο έμβρυο, ενώ η μητέρα διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, έπειτα από ένα υπερηχογράφημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία των γονέων.

«Εξήγησε ότι ορισμένες φορές κάποια τμήματα του προσώπου δεν είναι ορατά» στα υπερηχογραφήματα «όταν το μωρό έχει κολλήσει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας» αφηγήθηκε η Γιοάνα Σιμάο, η αδελφή της μητέρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI 24.

Ο μικρός Ροντρίγκο παραμένει υπό νοσηλεία στο Σετούμπαλ, στην παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: 61χρονος κατηγορείται ότι βiαζε για οκτώ χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Πριν 10 ώρες

Ο εφιάλτης του κοριτσιού ξεκίνησε από το 2017, όταν ήταν μόλις πέντε ετών και φέρεται να κράτησε έως το 2025

Απίστευτη κακοποίηση στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο κορμί της κοπέλας του

Πριν 10 ώρες

Ο Ολλανδός κακοποιητής αγόρασε online ένα φτηνό μηχάνημα για τατουάζ και με αυτό κάλυψε σχεδόν το 90% του σώματος της τότε κοπέλας του για να δείξει ότι είναι «ιδιοκτησία» του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Aυτόματη οριστικοποίηση σήμερα ‑ Πώς θα αποφύγετε λάθη και πρόστιμα

Πριν 10 ώρες

Παρότι η πλατφόρμα προβλέπει την αυτόματη υποβολή, οι φορολογούμενοι έχουν τη «δεύτερη ευκαιρία» να διορθώσουν πιθανά λάθη που μπορεί να επηρεάσουν το εκκαθαριστικό τους

Κυψέλη: Αναβλύζει τσιμέντο από τον δρόμο – Διακοπή της κυκλοφορίας

Πριν 10 ώρες

Όλα άρχισαν γύρω στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.04.2026) με την κατάσταση σταδιακά να επιδεινώνεται

Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI βρίσκονταν οι 3 συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης

Πριν 10 ώρες

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθούν

ΕΛ.ΑΣ: «Μαϊμού» αστυνομικός στήνει απάτες σε επαγγελματίες εστίασης

Πριν 10 ώρες

Επικοινώνησε τηλεφωνικά προσποιούμενος τον διοικητή αστυνομικού τμήματος

Αποκλεισμός των λιμανιών του Ιράν: Ο στρατός των ΗΠΑ λέει πως ανάγκασε 10 πλοία να γυρίσουν πίσω

Πριν 10 ώρες

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι εμπόδισε δέκα πλοία να φύγουν από ιρανικά λιμάνια κατά τη διάρκεια των πρώτων 48 ωρών του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στο Ιράν.

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Χτες

Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Χτες

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.