Μένουμε Ασφαλείς - Μένουμε Περίφανοι
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Μια αγαπημένη συνταγή απο παλιά, σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/11/2019 | 00:04

Θα χρειαστούμε:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 150 γρ. τραχανάς ξινός αλευρένιος
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν ή μαντζουράνα, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1.600 ml ζωμός λαχανικών 
  • 200 γρ. τραχανάς αλευρένιος ξινός

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Γιουβαρλάκια 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά με τα χέρια μας. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σούπα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ή το νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, να «γίνουν» τα γιουβαρλάκια και να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα, ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (ή με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, απλώς το τελευταίο έχει περισσότερο κόπο) για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι το μείγμα να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει. Το αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν. Όταν θα έχουμε τραβήξει την κατσαρόλα από τη φωτιά (και δεν θα κοχλάζει το υγρό), ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά με την κουτάλα της σούπας 2 - 3 δόσεις από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και την ανακινούμε απαλά για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο και να ενωθεί με το υπόλοιπο ζουμί. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να «ξεκουραστεί» προτού σερβίρουμε.

 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς τα προβιοτικά θα κάνουν το δέρμα σου αλαβάστρινο

Σήμερα

Τι κάνουν και που χρησιμεύουν τα προβιοτικά;

Το συγκλονιστικό εστιατόριο που στέκεται πάνω σε ένα βράχο

Σήμερα

Βρίσκεται στη Γαλλία και το επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον πλανήτη

Tο πιο διάσημο ροζ ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ίμπιζα

Σήμερα

Το πιο αγαπημένο μέρος των Instagrammers στην Αμερική είναι η τέλεια ευκαιρία για άπειρες φωτογραφίες

Αν μπλέξεις με ένα από αυτά τα ζώδια τότε σε περιμένουν δύσκολες μέρες

Σήμερα

Θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη με τις δυστροπίες τους

Τώρα μπορείς να αποκτήσεις και εσύ το μπικίνι της Kendall Jenner

Σήμερα

Δες από που το πήρε και πως μπορείς να το παραγγείλεις

Αυτός είναι ο λόγος που γκριζάρουν τα μαλλιά

Σήμερα

Το στοιχείο που τα κάνει να αλλάζουν χρώμα

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020: Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν

Χτες

57 εστιατόρια της Ελλάδας βραβεύτηκαν φέτος

Αυτό συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα

Χτες

Δε θα φάτε ξανά φαγητό που έκατσε μύγα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις

Το έξυπνο κόλπο που θα τον κάνει να σε ερωτευτεί

Χτες

Δοκίμασε το και δες αν σε θέλει

Η Κόνι Μεταξά φορά όλα τα trends του καλοκαιριού σε ένα βίντεο

Προχτές

Πάρε έμπνευση για τις διακοπές σου

Τα ζώδια σήμερα: 14 Ιουλίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.