Σε 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ ‑ ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
Παραλύει η χώρα από το απεργιακό μπαράζ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 19/2/2013 | 11:10
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεκδικώντας μέτρα στήριξης των ανέργων και ενίσχυσης της απασχόλησης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και την ανάκληση των μέτρων επίταξης προσωπικού.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης θα απεργήσουν σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.
Δεν θα λειτουργήσει ο ΟΣΕ και ο προαστιακός, όμως μετρό, τραμ ηλεκτρικός θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κλειστές θα είναι και οι λαϊκές, τα πλοία θα παραμείνουν στα λιμάνια.