E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βενετία: Θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και φυσικής καταστροφής

Η πόλη μετρά τις πληγές της μετά τη δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα στην ιστορία της

Βενετία: Θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και φυσικής καταστροφής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/11/2019 | 12:54

Η Βενετία, που εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της από τη δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα στην ιστορία της που την έπληξε την Τρίτη, προετοιμάζεται και για νέα επεισόδια του ίδιου φαινομένου, την ώρα που η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

Οι περίπου 50.000 κάτοικοι του κέντρου της Βενετίας, η οποία έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco, ξύπνησαν σήμερα υπό τον ήχο σειρήνων. Τα νερά στην πόλη ανέβηκαν στο τρίτο επίπεδο, ένα λιγότερο από την Τρίτη το απόγευμα όταν η πλημμυρίδα έφτασε τα 184 εκατοστά, το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1966, όταν είχε φτάσει τα 194 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη ένα επεισόδιο πλημμυρίδας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:50 (τοπική ώρα, 11:50 ώρα Ελλάδας), το οποίο όμως δεν ξεπέρασε τα 125 εκατοστά, με τον επόμενο σημαντικό συναγερμό να αναμένεται αύριο Παρασκευή στις 11:20 τοπική ώρα, όταν τα νερά αναμένεται να φτάσουν τα 140 εκατοστά, σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Παλίρροιας της Βενετίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που μετέβη στη Βενετία, συμμετείχε σε συνεδρίαση της νομαρχίας για την αντιμετώπιση της κρίση και στη συνέχεια επισκέφθηκε καταστήματα της πόλης, την οποία επισκέπτονται 36 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το 90% των οποίων είναι αλλοδαποί.

Οι αρχές εκτιμούν το κόστος των ζημιών από το φαινόμενο της Τρίτης σε «πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αν και πολλά μουσεία και σχολεία παραμένουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

<p>Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Ιταλίας Σέρτζιο Κόστα, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Γονάτισε»

Οι οικολόγοι κατηγορούν και το μεγάλο, βιομηχανικό λιμάνι της Μαργκέρα, που βρίσκεται απέναντι από τη Βενετία, και την αύξηση των τεράστιων κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την πόλη.

«Η καταστροφή που έπληξε τη Βενετία αποτελεί πλήγμα στην καρδιά της χώρας μας. Με πονά να βλέπω τόσες ζημιές στην πόλη, την καλλιτεχνική της κληρονομία να τίθεται σε κίνδυνο, τις εμπορικές της δραστηριότητες να έχουν γονατίσει», κατήγγειλε χθες ο Κόντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο Ιταλός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση αποδέσμευση «των πρώτων πόρων» για την αποκατάσταση των ζημιών, μετά την κήρυξη της πόλης σε κατάστασης φυσικής καταστροφής.

Την ίδια ώρα πολλοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο, ζήτησαν να ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό» το τεράστιο έργο κατασκευής τριών αναχωμάτων τα οποία θα προστατεύσουν όλη τη λεκάνη της Βενετίας.

Ο Κόντε επεσήμανε ότι το έργο είναι έτοιμο σε ποσοστό 93% και «φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2021».

Οι επικρίσεις για το έργο αυτό είναι πολλές, καθώς κρίνεται πολύ δαπανηρό και ταυτόχρονα όχι αρκετά αποτελεσματικό. Ξεκίνησε το 2003 και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016 όμως καθυστέρησε εξαιτίας κακοτεχνιών και ερευνών για καταγγελίες διαφθοράς. Το κόστος του, που αρχικά ήταν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει πλέον ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Σήμερα

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση στη Νότια Κορέα μετά από πυρά της Σεούλ στα σύνορα

Σήμερα

Προειδοποιήσεις από τον αντιστράτηγο Κο Τζονγκ Τσολ της Βόρειας Κορέας

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Τραγωδία στους Παξούς: Κοριτσάκι 4 ετών νεκρό σε πισίνα

Σήμερα

Το άτυχο παιδί βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του και έπαιζε

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Χτες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.