E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε η Χριστίνα Ωνάση

Βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της στο Μπουένος Άιρες

Σαν σήμερα: Πέθανε η Χριστίνα Ωνάση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Η μοναχοκόρη του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση, βρέθηκε νεκρή σαν σήμερα στην μπανιέρα της στο Μπουένος Άιρες το 1988. Υπήρξε επιχειρηματίας και μέλος του διεθνούς τζετ-σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στην Νέα Υόρκη. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, Αλέξανδρος, έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα όταν εκείνη ήταν 23 ετών. Σπούδασε σε διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία και η Αγγλία. 

Η ζωή της ήταν αρκετά εύκολη και ξένοιαστη. Αλλά την δεκαετία του ’70 έζησε μια τραγωδία. Έχασε όλη την οικογένειά της σε διάστημα 2,5 ετών. Μετά τον αδελφό της Αλέξανδρο το 1973, η μητέρα της πέθανε έναν χρόνο αργότερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Το 1975, πέθανε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης από μια σπάνια ασθένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον θάνατο του αδελφού της, μπήκε στις επιχειρήσεις. Ο πατέρας της την προετοίμασε εντατικά, για να της παραδώσει τα κλειδιά, μιας και είχε χάσει πια την θέλησή του. Μετά τον θάνατο και του Αριστοτέλη Ωνάση, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του, περίπου 408 εκατ. δολάρια. Το υπόλοο=ιπο 45% διατέθηκε για την δημιουργία του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Απασχολούσε συχνά τα πρωτοσέλιδα, κυρίως για την περιπετειώδη προσωπική της ζωή. Άστατη συναισθηματικά, ήθελε να αρέσει στους άντρες και έκανε εξαντλητικές δίαιτες για να χάνει κιλά, τα οποία ξαναέπαιρνε, λόγω της κατάθλιψης από την οποία έπασχε. Γιατροί της χορηγούσαν ηρεμιστικά και τα βαρβιτουρικά χάπια, που παραλίγο να της στοιχίσουν την ζωή στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκανε τέσσερις γάμους και πήρε ισάριθμα διαζύγια. Το 1971 παντρέυτηκε τον 48χρονο τότε κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ. Ο πατέρα της δεν είδε με καλό μάτι τον γάμο και την πίεζε να χωρίσει, πράγμα που συνέβη μετά από εννέα μήνες.

Ο γάμος της με τον Τιερί Ρουσέλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερα χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη. Ο γάμος του κράτησε μόλις 14 μήνες. Το 1978 παντρεύτηκε για τρίτη φορά, με τον Σεργκέι Καούζοφ, μεγαλοστέλεχος σε μια κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης. Κι αυτός ο γάμος κράτησε μόλις έναν χρόνο.

Το 1984, παντρεύτηκε εκ νέου τον Γάλλο Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση. Χώρισαν τρια χρόνια αργότερα, όταν η Χριστίνα ανακάλυψε ότι την πατούσε και μάλιστα είχε αποκτήσει παιδί, με το μοντέλο από την Σουηδία, Γκάμπι Λάντχαγκε.

Με την κόρη της, Αθηνά

Επειδή εκτός από ελληνική είχε και αργεντίνικη υπηκοότητα, μετά το τέταρτο διαζύγιό της εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μπουένος Άιρες. Εκεί σχεδίαζζε να ξαναπαντρευτεί, αυτή την φορά με τον Χόρχε Τσολμεκτσόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της πόλης. Όμως στις 19 Νοεμβρίου του 1988, βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο τής πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 11 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 11 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 11 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.