E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκπτώσεις και Black Friday: Οι μεγάλες προσφορές και οι παγίδες

Τι πρέπει να προσέξετε για να πραγματοποιήσετε τις πιο έξυπνες και ευχάριστες αγορές

Εκπτώσεις και Black Friday: Οι μεγάλες προσφορές και οι παγίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2019 | 14:06

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Black Friday 2019.

Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί η «Black Friday» και στις 2 Δεκεμβρίου η «Cyber Monday».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Black Friday 2019 με τις μεγάλες προσφορές που θα διαρκέσουν ένα 24ωρο καταφτάνει και τα καταστήματα ετοιμάζονται πυρετωδώς για την 29η Νοεμβρίου, τη «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων, που καθιερώνεται τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική αγορά.

Η ελληνική αγορά είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αμερικανικό έθιμο και φέτος. Πέρα από μία μεγάλη γιορτή προσφορών, η Black Friday 2019 σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Πρόκειται για την επόμενη ημέρα μετά την επίσημη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ με αναφορές να δείχνουν πως το έθιμο αυτό έχει ξεκινήσει σχεδόν 100 χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της... Μαύρης Παρασκευής

Ο όρος Black Friday έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετούς λόγους κατά το παρελθόν με τον επικρατέστερο από αυτούς να έχει να κάνει με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όπου και ανθούσαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ουσιαστικά χρησιμοποιούσαν κόκκινο στυλό όταν σημείωναν στα βιβλία τους τα ελλείμματα και μαύρο όταν είχαν πλεόνασμα.

Ως εκ τούτου και λόγω του ότι κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, όλοι χρησιμοποιούσαν το μαύρο στυλό λόγω του αυξημένου τζίρου, η συγκεκριμένη Παρασκευή πήρε αυτό το όνομα.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή που δεν φαίνεται να επικρατεί, ο όρος «Μαύρη Παρασκευή» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, προκειμένου να περιγράψουν τη μεγάλη κίνηση που είχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα και το φόρτο εργασίας για τους ίδιους, λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας το 1961 ενώ η πρώτη επίσημη αναφορά έγινε από τους New York Times το 1975. Αξιοσημείωτο βέβαια ότι ακόμη και 10 χρόνια έπειτα υπήρχαν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ που δεν γνώριζαν τι ακριβώς είναι η Μαύρη Παρασκευή. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η τεράστια αυτή μέρα εκπτώσεων, έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Black Friday 2019: Εκτός από προσφορές, έχει και παγίδες

Εκτός από τις μεγάλες προσφορές, η Black Friday μπορεί να έχει «παγίδες» και ψεύτικες προσφορές, συνεπώς οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πριν από την περσινή Black Friday, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου καλούσε τους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν τη Black Friday.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

Στις οδηγίες για τη Black Friday επισημαίνεται ακόμη ότι οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).

Σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πρωτοφανές τριήμερο μπλακάουτ»: Η αντίδραση Μπακογιάννη για την πυρκαγιά στον Αθήνα 9.84

Σήμερα

Ο Αθήνα 9.84 επέστρεψε στα FM, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα Κυριακής στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.