E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Σφοδρή επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Πρόκληση από την Τουρκία: Κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/11/2019 | 10:18

Σε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, κάνοντας αδιανόητες υποδείξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ θέλησε επίσης να «υπενθυμίσει» στην Ελλάδα ότι «η συνεργασία με την Τουρκία» στο μεταναστευτικό θα είναι αποτελεσματικότερη από την «προπαγάνδα ενάντια στην Τουρκία».

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας , καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.
Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

– Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.

– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

– Να μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα

– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντοκουμέντο από τη συμμορία εκβιαστών: Φουσκωτοί με κουκούλες μπουκάρουν σε καταστήματα για προστασία‑ Τρόμος σε Κυψέλη, Πατήσια

Χτες

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Έρευνα σήμανε «καμπανάκι»: Τα μπουκέτα με τα λουλούδια είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα

Χτες

Ανησυχία για την μελέτη σε μπουκέτα λουλουδιών στη Γαλλία που δημοσιεύεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Ψυχρολουσία από την ομιλία Βανς ‑ «Οι Ευρωπαίοι φοβάστε τους ψηφοφόρους σας και η Αμερική δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό»

Χτες

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξάγεται η Διάσκεψη του Μονάχου με τον Τζέι Ντι Βανς εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ να «τραβάει» το αυτί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να σκύβει συγκαταβατικά το κεφάλι.

Η Μασαχουσέτη ψηφίζει να γίνει καταφύγιο για τα τρανς άτομα εν μέσω των επιθέσεων Τραμπ

Χτες

Στο στόχαστρο του νέου προέδρου των ΗΠΑ η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και συγκεκριμένα τρανς και non - binary άτομα

Αφαντος ο Τάισον στον ΠΑΟΚ: Δεν απαντάει στα τηλέφωνα ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής

Χτες

Μετά την πολύ αυστηρή αποβολή του στο ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου

Τι θα ψάξουν έξι επιστήμονες που θα βρίσκονται κάτω από το νερό για έναν συνεχόμενο μήνα

Χτες

Η Κίνα σχεδιάζει υποβρύχιο σταθμό βαθέων υδάτων για τη μελέτη 70 δισεκατομμυρίων τόνων μεθανίου

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί με την Ρωσία όταν θα έχει κοινή θέση για τον τερματισμό του πολέμου»

Χτες

Την ίδια στιγμή, η Βρετανία επέβαλε εναντίον προσώπων του «στενού κύκλου» του Πούτιν

Ιωάννινα: Βούτηξε στο κενό από το μπαλκόνι ξενοδοχείου για να γλιτώσει από τον σύζυγό της

Χτες

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή απειλή και έφυγε από το σπίτι μαζί με τα δύο παιδιά τους

Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Δεν τελειώσαμε» προειδοποιεί ο Τσελέντης

Χτες

Το μήνυμα του σεισμολόγου στους κατοίκους μετά τη μείωση της σεισμικότητας που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή

Επίθεση κουκουλοφόρων σε κτίριο της Περιφέρειας Αττικής – «Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει» δηλώνει ο Χαρδαλιάς

Χτες

«Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση, είναι επίθεση στην ίδια την κοινωνία των πολιτών» αναφέρει ο Περιφερειάρχης – Συνελήφθη ένας από τους δράστες

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.