E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημόσιο: Έρχονται 20.000 προσλήψεις για το 2019/2020

Υπολογίζονται ότι εντός του ερχόμενου έτους θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση 10.000 εργαζόμενοι

Δημόσιο: Έρχονται 20.000 προσλήψεις για το 2019/2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/11/2019 | 10:00

Τους σχεδιασμούς για τις προσλήψεις στο δημόσιο προσδιορίζει η κυβέρνηση, κατά τους οποίους αναμένονται να δρομολογηθούν για τη διετία 2019/2020 περί τις 20.000 προσλήψεις. Για τον αριθμό των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων, που εμπίπτουν στον κανόνα 1:1, και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες εντός του ερχόμενου έτους, αθροίζουν τις 18.000. Εκτός του κανόνα προσλήψεων/αποχωρήσεων είναι οι 1700 προσλήψεις για τη διαχείριση του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έθεσε επί τάπητος, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, τη συνολική παρουσίαση των αριθμητικών στοιχείων για το δημόσιο τομέα, αλλά και για τον αριθμό των δρομολογημένων προσλήψεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός υπηρετούντων στο Δημόσιο -τακτικό και έκτακτο προσωπικό- όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδας της Απογραφής καθώς και αποχωρήσεις ετών 2018-2019 αθροίζουν περίπου 20.000.

Υπολογίζονται ότι εντός του ερχόμενου έτους θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση από το δημόσιο άλλοι 10.000 εργαζόμενοι.

Όσο για τον αριθμό των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων που εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες εντός του ερχόμενου έτους αθροίζουν στις 18.000. Ειδικότερα, εκτός κανόνα 1:1 υπολογίζονται για την διετία 2019-2020 επιπροσθέτως 20.000 περίπου προσλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό προσλήψεων 2020, ανέφερε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής των αιτημάτων από το σύνολο των φορέων του δημοσίου, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι ανάγκες εντός των τιθέμενων δημοσιονομικών δεσμεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις όλων των Υπουργείων για το 2020, ενώ έγινε ειδική αναφορά για τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται, το επόμενο διάστημα, πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο δρομολογείται η σύνδεση κινητικότητας και προσλήψεων για αποτελεσματικότερη στελέχωση

- Άμεση αναμόρφωση του ν. 2190/1994 προκειμένου πλην της αντικειμενικότητας να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στις διαδικασίες προσλήψεων

- Την κατάργηση των εξαιρέσεων από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές αυτών επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό ή καλύπτεται από επιχορήγηση του φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διάταξη που ήδη ψηφίστηκε στον ν.4635/2019.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.