E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Τραμπ στο Λευκό Οίκο

Σε μια κρίσιμη συγκυρία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο

«Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Τραμπ στο Λευκό Οίκο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/11/2019 | 12:30

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου. Η συνάντηση θα γίνει σε μια κρίσιμη συγκυρία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, αλλά και η κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας στο ζήτημα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών τόσο μέσω Λιβύης όσο και μέσω ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, επισκέπτεται το Λονδίνο σε μια συγκυρία κατά την οποία η Αθήνα δεν κρύβει τον προβληματισμό και την ανησυχία της για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο ως προς τις προσφυγικές ροές, για τις οποίες ο πρωθυπουργός έχει καλέσει δημοσίως τον κ. Ερντογάν να μην εκβιάζει την Ευρώπη, όσο και για τη νέα διελκυστίνδα στην οποία μπαίνουν Ελλάδα και Τουρκία με αφορμή τόσο τo μνημόνιο συναντίληψης της Τουρκίας με τη Λιβύη που φέρεται να οδηγεί και σε οριοθέτηση μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών όσο και στην κατάθεση από την Αγκυρα συντεταγμένων στον ΟΗΕ για τη θαλάσσια περιοχή δυτικά και βόρεια της Κύπρου.

Το ραντεβού με τον κ. Ερντογάν δεν έχει ακόμη «κλειδώσει», όλα όμως δείχνουν, τουλάχιστον επί της παρούσης, ότι ενώ αναμενόταν μια σύντομη άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Μητσοτάκη, η συνάντηση εντέλει δεν θα έχει άτυπο χαρακτήρα, αλλά θα θυμίζει το σκηνικό της πρώτης συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Σε αυτήν, άλλωστε, αναμένονται να συζητηθούν τόσο το προσφυγικό όσο και τα διμερή θέματα. Ηδη χθες το βράδυ από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα ότι «όσοι βιάζονται να αμφισβητούν με τρόπο θεσμικά σαθρό τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, η οποία αφορούσε τόσο το προσφυγικό όσο και τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο την κατάσταση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για το νέο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί. Αναφέρθηκε ακόμα στις «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά και την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας και της Ευρώπης ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου (12-13).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Πριν 6 ώρες

Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 6 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Χτες

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.