E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2020

Λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών

Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2019 | 10:22

Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν από τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και των νέων αυξημένων αφορολόγητων ορίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ενδεικτικό είναι ότι η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα ανέλθει στα 27 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς με τρία παιδιά, ενώ για μισθωτό με δύο παιδιά η μείωση της παρακράτησης θα είναι 17 ευρώ το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας και η αλλαγή στην έκπτωση φόρου για τα παιδιά αφορά τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2020 με αποτέλεσμα να αλλάξει και η μηνιαία παρακράτηση φόρου με βάση τις ελαφρύνσεις που προβλέπονται (Επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες).

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθούν από την 1η-1-2020:

- έως 14,75 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 617 ευρώ κάθε μήνα και δεν έχουν παιδιά. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά θα δουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως 12,64 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- μέχρι 13,33 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα και έχουν ένα παιδί. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 11,43 ευρώ.

- έως 16,67 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 7Ο0 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 2 τέκνα. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα έχουν όφελος μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 14,29 ευρώ.

- μέχρι 26,67 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 3 παιδιά. Όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα διαπιστώσουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως και 22,86 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μειώσεις αυτές στην παρακράτηση φόρου θα προκαλέσουν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια που θα ενεργοποιηθούν από την 1-1-2020 προβλέπουν:

- Νέα φορολογική κλίμακα: Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος μέχρι τις 10.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 22% (όπως και σήμερα) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 10.000 έως τα 20.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 28% (αντί 29%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.000 έως τα 30.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 36% (αντί 37%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 30.000 έως τα 40.000 ευρώ και συντελεστής φόρου 44% (αντί 45%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

- Νέα αφορολόγητα όρια: Για φορολογούμενους χωρίς παιδιά το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 8.636 ευρώ, 9.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, 10.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 2 παιδιά, 11.000 ευρώ για φορολογούμενους με τρία παιδιά, 12.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ΄ επάγγελμα αγρότες με 4 παιδιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.