E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Παγωνιά και χιόνια από σήμερα, η Τετάρτη η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας

Βουτιά του υδράργυρου

Καιρός: Παγωνιά και χιόνια από σήμερα, η Τετάρτη η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/12/2019 | 08:22

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τρίτη το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα κεντρικά, με κύρια χαρακτηριστικά, τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα ξεκινήσει «παγωνιά» express για σχεδόν 30 ώρες, πριν η θερμοκρασία αρχίσει να παρουσιάζει εκ νέου ανοδική πορεία.


Η Τετάρτη θα είναι η πιο κρύα ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που αναφέρει ακόμη πως θα έχουμε παγετό σήμερα κυρίως στα βόρεια με -5,7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ σε ορεινές, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα,
αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 04-12-2019

Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 28
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.