E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγρίνιο: «Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό»

Τα χρήματα, η ερωμένη και η σατανική εκδίκηση

Αγρίνιο: «Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/12/2019 | 10:16

Με μαρτυρίες – καταπέλτη άρχισε χθες (02-12-2019) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η πολυαναμενόμενη δίκη για τη φρικτή δολοφονία του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος, μέσα στο αυτοκίνητό του, τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.

Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της.


Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου δασκάλου, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα”, είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.


Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά”, αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Υπάρχει μάρτυρας που είδε μία γυναίκα που ήρεμη περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα.

Δεύτερη κατέθεσε η αδελφή του 46χρονου που περιέγραψε τον δάσκαλο ως χαρούμενο, κοινωνικό, εργατικό και δοτικό άνθρωπο. Μιλώντας για τα χρήματα, είπε ότι υπήρχαν 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι, από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό, προφανώς εξόργισε τη σύζυγό του, και κατά την εκτίμηση της αποτελούσε λόγο εκδίκησης.



Οι συγγενείς του δασκάλου επιδιώκουν να αποδείξουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι η κατηγορουμένη με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου που δεν έχει κατονομαστεί ήταν αυτοί που σκότωσαν τον 46χρονο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.