E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Παγώνουν οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/12/2019 | 16:04

Στους “τσαμπουκάδες” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, η Ελλάδα “απαντά”… ηχηρά! Με απόφαση της Ελλάδας “παγώνει” μέχρι νεοτέρας ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο!

Η απόφαση έρχεται λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο (04.12.2019) στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια συνάντηση που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πλευρά, που απαίτησε η συνάντηση να γίνει σε επίπεδο αντιπροσωπειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας επρόκειτο να συναντηθούν μέσα στον Δεκέμβριο στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η “βόμβα” για το “πάγωμα” του διαλόγου για τα ΜΟΕ έρχεται μερικές μέρες μετά την προκλητική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αλλά και τη δημοσιοποίηση χαρτών από την Άγκυρα που… εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, με στόχο να δημιουργηθούν τετελεσμένα.



Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αναστολή των διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε καθώς στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη πως ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν μπορεί να συνεχιστεί έως ότου η Τουρκία “επιστρέψει” στη… σωστή πλευρά, εγκαταλείποντας τις προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Τι θα πω στον Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, μιλώντας σε συνεργάτες του, τα όσα προτίθεται να πει στον Ερντογάν κατά την αυριανή τους (04.12.2019) συνάντηση στο Λονδίνο.

«Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες. Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών (Κρήτη, Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο) με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο διεθνές δίκαιο και ειδικότερα στο δίκαιο της θάλασσας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.