Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
- 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
Για το κριθαράκι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
- Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θεσσαλονίκη: Το κουτούκι στο Βαρδάρη που δεν το βρίσκεις εύκολα, αλλά θα σε ενθουσιάσει
Σήμερα
Στα στενά της Θεσσαλονίκης βρίσκεις κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς
Πανσέληνος της Φράουλας: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο
Σήμερα
Τι είναι το Strawberry Moon που θα εμφανιστεί στον ουρανό τις πρώτες μέρες του Ιουνίου
Γυμναστική: Πώς θα κάνεις τα οφέλη της προπόνησης να διαρκέσουν περισσότερο
Σήμερα
Απλές καθημερινές συνήθειες
Η συνήθεια που κάνει χειρότερη τη συμπεριφορά των παιδιών
Σήμερα
Πλέον πρόκειται για καθημερινή συνήθεια
Δίνεις εξετάσεις; 8 συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα
Σήμερα
Για να έχεις σίγουρη επιτυχία σε κάθε εξέταση!
Πόσα χρόνια θα ζήσετε; Έξι τεστ μακροζωίας ιδανικά για 50ρηδες
Χτες
Αποκαλύπτουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας
Αυτά τα app θα σε βάλουν σε ρουτίνα χαλάρωσης και anti ‑ stress
Χτες
Ξεκίνα να βάζεις άμεσα στο πρόγραμμά σου τη χαλάρωση και την ηρεμία τώρα!
Στην ορεινή Χαλκιδική, θα βρεις τον πιο διάσημο σώγαμπρο της Ελλάδας
Χτες
Υπέροχη φύση, μερακλίδικο τσίπουρο, καλή καρδιά και μεγάλα γλέντια - αυτό είναι η ταβέρνα με λίγα λόγια!
Αυτά τα τρία ζώδια να περιμένουν μεγάλες αλλαγές, από σήμερα
Χτες
Κάπως αποπροσανατολισμένα, θα κάνουν μικρές διαδρομές που θα τους βγάλουν σε νέα μονοπάτια
Η νέα «βάρβαρη» τάση στις σχέσεις όταν θέλει να χωρίσει το ένα άτομο
Χτες