E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις

Πριν 2 ώρες

Ο συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και ταιριάζει σε κάθε περίσταση

Τα φθινοπωρινά φυτά που θα δώσουν νέα ζωή στο σπίτι σου

Πριν 2 ώρες

Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για μαραμένα λουλούδια· είναι η στιγμή να φυτέψεις ξανά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου!

Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια

Πριν 2 ώρες

Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει

Πώς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο

Πριν 2 ώρες

Το σπίτι είναι ο καμβάς – κι εσύ ο καλλιτέχνης που τον ζωγραφίζει κάθε μέρα με τη διάθεσή σου

Ποιες είναι οι «πράσινες δραστηριότητες» που διώχνουν το άγχος;

Πριν 2 ώρες

Αν είσαι αγχώδης, δοκίμασε να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!

5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους

Χτες

Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!

Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν

Προχτές

Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα

Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια

Προχτές

Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50

Το `αντιπαθητικό` λαχανικό που θωρακίζει τον εγκέφαλο και την καρδιά

Προχτές

Οι φύτρες του έχουν 20 φορές περισσότερα ευεργετικά στοιχεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.