E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη

Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  5. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρομβοπενία: Τι σημαίνει να έχεις «αραιό αίμα»

Πριν 2 ώρες

Τι προκαλεί τη θρομβοπενία;

Nύχια: 3+1 ιδέες για Valentine`s Day που θα κλέψουν καρδιές

Πριν 2 ώρες

Νύχια για να διαλέξεις το αγαπημένο σου και να εντυπωσιάσεις

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με μόλις 3 υλικά

Πριν 2 ώρες

Και νηστίσιμος και νόστιμος

Bahala Na: Η φιλιππινέζικη φιλοσοφία για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής

Πριν 2 ώρες

Μέσα της κρύβεται μία σημαντική φιλοσοφία ζωής!

5 overnight χτενίσματα χωρίς πολύ κόπο αλλά με τέλειο αποτέλεσμα

Πριν 2 ώρες

Θα ξυπνάς με μαλλί σαν να βγήκες από το κομμωτήριο!

Πως να φτιάξετε τις τέλειες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Χτες

Μια εύκολη και πιο υγιεινή συνταγή

Με αυτό το τρόπο θα προστατέψεις τα φυτά σου από την παγωνιά

Χτες

Για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια!

Mental detox: Η τεχνική που θα σε αποφορτίσει από την ψυχική κούραση!

Προχτές

Όλοι γνωρίζουμε το detox στην διατροφή αλλά έχεις ξανά ακούσει για το πνευματικό detox;

Prive δείπνα, η νέα (ακριβή) τάση στη διασκέδαση και στην Ελλάδα

Πριν 3 μέρες

Η νέα τάση στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.