Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
Για το κριθαράκι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
- Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να συνδυάσεις τα ’90s loafers που κάνουν το πιο δυνατό comeback του 2025
Σήμερα
Από τη Sarah Jessica Parker μέχρι τη Julia Roberts, τα loafers ξαναγράφουν τους κανόνες του στυλ και αποδεικνύουν ότι η άνεση είναι το νέο… sexy
Ζέστη, πάγος και υγεία: Γιατί οι Φινλανδοί έχουν βάλει τη σάουνα στο DNA τους
Σήμερα
Το σοκ που κάνει καλό στην καρδιά και το μυαλό
Τα 5 hair oils που κάνουν τα μαλλιά σου να μοιάζουν με διαφήμιση – Και μυρίζουν τέλεια
Σήμερα
Aυτά τα hair oils είναι το μυστικό σου όπλο!
Η Έβελυν Καζαντζόγλου εμφανίστηκε με το πιο εντυπωσιακό κίτρινο μάξι φόρεμα του καλοκαιριού
Χτες
Η Έβελυν Καζαντζόγλου ξέρει πώς να μαγνητίζει τα βλέμματα με κάθε της εμφάνιση και αυτή τη φορά το απέδειξε ξανά
Φτάνει με τη μέτρηση χοληστερόλης, λένε οι ειδικοί
Χτες
Οι νέοι δείκτες αίματος που δίνουν πιο ακριβή εικόνα
10 ήσυχα ελληνικά νησιά που δεν τα ξέρει (σχεδόν) κανείς – Ιδανικά για απόλυτη χαλάρωση το καλοκαίρι!
Χτες
Αν ψάχνεις το ήρεμο καλοκαίρι που θα σου μείνει αξέχαστο, ξέχασε τα πολυδιαφημισμένα νησιά!
Οι πιο απλοί τρόποι για να τονώσεις τις ορμόνες της ευτυχίας
Χτες
Κι όμως, μπορείς να δημιουργήσεις την ευτυχία στη ζωή σου με φυσικό τρόπο!
5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου
Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!
Before & After: Το κουκλίστικο σπίτι των 27 τ.μ. στη Νέα Υόρκη που έγινε viral
Προχτές
Είναι ένα απλό δωμάτιο που μεταμορφώνεται
Η τροφή–παγίδα που φρενάρει τη δίαιτά σας: Τι να κόψετε για διπλάσια απώλεια βάρους
Πριν 3 μέρες
Θέλεις να χάσεις κιλά πιο γρήγορα; Απόφυγε αυτό στο πιάτο σου
Οι 10 πιο υποτιμημένες πόλεις της Γαλλίας – και γιατί πρέπει να τις δεις πριν γίνουν viral!
Πριν 3 μέρες