E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κώστας Μπακογιάννης: Απαντά για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό της Αθήνας

Μίλησε για τη φιλοσοφία και τον σχεδιασμό του Δήμου για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην πόλη και απάντησε σε σχόλια για τα φώτα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Κώστας Μπακογιάννης: Απαντά για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό της Αθήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/12/2019 | 12:24

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μίλησε σήμερα αναλυτικά για τη φιλοσοφία και τον σχεδιασμό του Δήμου για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην πόλη και απάντησε σε σχόλια για τα φώτα στη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2003. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης παρέμενε υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και σκοτεινά». Για τον λόγο αυτό, ο δήμος απευθύνθηκε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία για να αλλάξει η εικόνα «όσο πιο γρήγορα και οικονομικά».

«Ανταποκρίθηκαν δεκαεννιά, υιοθετώντας μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες - αυτό μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα - Αχαρνών, Λιοσίων, Κάτω Πατήσια, πολλά μέρη πρώτη φορά», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης σχολιάζοντας και τα ποικίλα σχόλια για τα φώτα Βασιλίσσης Σοφίας.

«Έχω ακούσει για "666", για "έργο του διαβόλου", για θρησκευτική ουδετερότητα αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων», είπε «Το Ίδρυμα μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Εμείς το ευχαριστούμε για αυτό - δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», εξήγησε ο νέος δήμαρχος τονίζοντας πως στόχος είναι να συνδυαστεί το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Κλείνοντας, είπε ο Δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει φυσικό δέντρο στο Σύνταγμα, ώστε οι κάτοικοι της πόλης «να θυμηθούν «τα Χριστούγεννα που όλοι αγαπάμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση του Ιδρύματος Ωνάση

Απάντηση στα σχόλια για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας έδωσε χθες και τo Ίδρυμα Ωνάση. Η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ανέφερε ότι η ομάδα του Iδρύματος Ωνάση που ήταν υπεύθυνη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, από κοινού με το Δήμο της Αθήνας, συμφώνησαν στο συγκεκριμένο τρόπο στολισμού της Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως είπε η κ. Παναγιωτάκου, «ο δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτήτη κρατική περιουσία, είναι δημόσιος χώρος, είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές. Η ομάδα ήταν κοινή, εμείς και ο Δήμος της Αθήνας. Άρα λοιπόν, κανένας δεν έκανε ό,τι ήθελε στον δημόσιο χώρο. Η πρόταση ήταν δική μας, αλλά όλα αυτά συναποφασίστηκαν. Φυσικά είχαμε το ΟΚ του Δήμου. Αλίμονο αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει στο δημόσιο χώρο».

Η κα Παναγιωτάκου ανέφερε ακόμα ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για τον συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο φωτισμό, ειδικά από τις νεότερες γενιές. Ακόμα αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια που έκανε η Ελευθερία Ντεκώ, αλλά και το γεγονός ότι τον στολισμό επιμελήθηκε ο Γιώργος Τέλλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον φωτισμό σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον αποκλειστικό σχεδιασμό φωτισμών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Πριν 6 ώρες

Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 6 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Χτες

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.