E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

H Swe Zin Htet, Μις Μιανμάρ είναι η πρώτη γυναίκα που δηλώνει λεσβία ενώ διεκδικεί το στέμμα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/12/2019 | 13:32

Όταν απόψε το βράδυ (8/12) η Swe Zin Htet ανέβει στη σκηνή ως Μις Μιανμάρ (Βιρμανία) στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος, είναι βέβαιο ότι θα αφιερώσει μέσα της τη στιγμή στην κοινότητα LGBTQ της χώρα της, μιας χώρας όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από μέρες, η Htet δήλωσε πως είναι λεσβία και έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη υποψήφια που διεκδικεί το στέμμα στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Είναι μια αποκάλυψη, που η 21χρονη λέει ότι έγινε για να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα φώτα θα ήταν στραμμένα στον διαγωνισμό.

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», λέει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.

Η Htet, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου. Λέει πως κατάλαβε ότι ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε.

View this post on Instagram

press & media outfit 🇲🇲💛📸 ⁣ ⁣ #missmyanmar⁣ #missuniverse

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

A post shared by Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) on

Η αποδοχή από τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν αυτό που οδήγησε την Htet να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια. «Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται». Ενώ άνθρωποι κοντά στη Htet ήξεραν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε σχέση με τη διάσημη τραγουδίστρια Gae Gae, δημοσίως οι σεξουαλικές της προτιμήσεις κρατήθηκαν μυστικές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στα δικαιώματα LGBTQ στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Μις Υφήλιος και η ίδια επέλεξε το θέμα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ως αιτία την οποία υποστηρίζει.

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο. Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

41χρονος χούλιγκαν ζει από τα λεφτά που κέρδισε στο Euromillions

Σήμερα

Συμφωνεί ότι δεν τα αξίζει, αλλά «η ζωή δεν είναι δίκαιη»

Γιατί τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν έλαβαν ποτέ την κληρονομιά των 85 εκατ. δολαρίων

Σήμερα

Η Πάρις Τζάκσον υφίσταται νομικό πλήγμα στη μάχη για την περιουσία του πατέρα της

Επική ατάκα της Ντακότα Τζόνσον προς Λάνθιμο: «Ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί πέρα από την Έμα Στόουν»

Σήμερα

Η ηθοποιός πρότεινε με έναν ιδιαίτερα «παιχνιδιάρικο» τρόπο να ενταχθεί στο καστ του επόμενου πρότζεκτ του Έλληνα σκηνοθέτη

Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κάκκαβα κατηγόρησαν την Κατερίνα Καινούργιου για ψέματα

Σήμερα

Οι δύο παρουσιαστές ανέφεραν ότι είπε ψέματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήξη της επαγγελματικής τους συνεργασίας

The Voice – Η Αρετή Κετιμέ αιφνιδίασε τους coaches και ο Πάνος Μουζουράκης της ζήτησε δημόσια συγγνώμη

Σήμερα

«Ξέρω ότι έχουμε ξαναβρεθεί και την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, αλλά νομίζω ότι αυτή η συγγνώμη άξιζε και μια δημόσια εμφάνιση», πρόσθεσε

Καμερουνέζος διεθνής άσος πιάστηκε στα πράσα με την ερωμένη του από τη Ρωσίδα σύντροφό του

Σήμερα

Η Ρωσίδα influencer Νίκι Σίι κατέγραψε σε βίντεο και δημοσίευσε τη στιγμή που εντόπισε τον σύντροφό της, διεθνή μέσο Μουμί Ενγκαμαλέ, με άλλη γυναίκα

Το Selling Sunset δεν ήταν έτοιμο για αυτή τη μεταμόρφωση – γιατί όλοι μιλούν για την Chelsea;

Σήμερα

Πώς η Chelsea Lazkani έκανε τη μεγαλύτερη επανάσταση απέναντι στην κουλτούρα των αδύνατων σωμάτων

Μπέλα Χαντίντ: Το μήνυμα για τη μάχη με τη νόσο Lyme λίγους μήνες μετά τη νοσηλεία της

Χτες

Τα στιγμιότυπα που μοιράστηκε στα social media και το μήνυμα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δίνοντας μάχη με τη νόσο Lyme

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.