E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έδεσσα: Ο λόγος που γέμισαν με μπουφάν και παλτό τα δέντρα της πόλης

Κανείς μόνος στο κρύο!

Έδεσσα: Ο λόγος που γέμισαν με μπουφάν και παλτό τα δέντρα της πόλης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/12/2019 | 13:12

Μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους θα γεμίσουν τα δέντρα της Έδεσσας στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης "Κανείς μόνος στο κρύο!" που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών "Heart in the city" σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τα παιδιά τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Η δράση θυμίζει αρκετά μια άλλη πρωτοβουλία στο Δουβλίνο όπου σε μια γέφυρα κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής των ρούχων από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών.Καθημερινά σακούλες με είδη ένδυσης συγκεντρώνονται στα γραφεία επί της οδού Εγνατίας 50 από πολίτες που είτε δεν τους έκαναν πια τα πανωφόρια, είτε έχουν αγοράσει καινούργια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτηση των μπουφάν στα δέντρα είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο πάρκο στο Κιουπρί. Στην περσινή δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 μπουφάν, ζακέτες και πανωφόρια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) η ταμίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών, Μαρία Σαμσάκη.

«Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. 'Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για τον χειμώνα», είπε η κ.Σαμσάκη, προσθέτοντας πως όσα από τα ρούχα δεν βρουν κάτοχο, τότε θα αναλάβει δράση ο δήμος 'Εδεσσας και θα τα μοιράσει σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Η εμπειρία της περσινής προσπάθειας έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει από ορισμένους ανθρώπους να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες καθώς τα μπουφάν και οι ζακέτες που τοποθετήθηκαν στα δέντρα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών που άφηναν στα παγκάκια του πάρκου σκούφους, γάντια και κάλτσες για όποιον ενδιαφέρεται.

Η δράση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αλλάξει ημερομηνία σε περίπτωση που οι μετεωρολόγοι προβλέψουν ενδεχόμενο κακοκαιρίας, διότι σύμφωνα με τους διοργανωτές τα ρούχα θα μείνουν για τρεις ημέρες κρεμασμένα στα δέντρα και δεν θέλουν να βραχούν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την έκδοση του Τζέιμς Δαλαμάγκα στην Αυστραλία – «Η δολοφονία έχει παραγραφεί στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Προστατεύεται ως Έλληνας υπήκοος από τους νόμους του ελληνικού κράτους»

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Λουτράκι – Στη μάχη της κατάσβεσης και τα ενάερια μέσα

Σήμερα

Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 45 πυροσβέστες,

Πότε κλείνουν τα σχολεία ‑ Αναλυτικές ημερομηνίες ανά βαθμίδα

Σήμερα

Τελείωσαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΓΕΛ - Τι ισχύει για τις υπόλοιπες βαθμίδες

Channel 12: Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από εντολή του Τραμπ

Σήμερα

Νωρίτερα, o στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι το πρώτο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ από την εκεχειρία του Απριλίου έχει πλέον τελειώσει

Κρίστιαν Έρικσεν: Νέα ενημέρωση από τον γιατρό της Δανίας ‑ «Θα πάρει εξιτήριο»

Σήμερα

«Μίλησα μαζί του το πρωί, τα πηγαίνει καλύτερα» είπε ο γιατρός της Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

Σήμερα

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, πιθανώς σήμερα ή αύριο, μικρές αλλαγές και αναπληρώσεις θέσεων

Σήμερα

Πιο πιθανό σενάριο να μείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης και να πάει στο υπουργείο Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας

Τι είναι το Posokanei και πότε ανοίγει

Σήμερα

Πώς θα αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα πλατφόρμα Posokanei

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

Σήμερα

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο γενικός γραμματέας

Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων, μετά από καταγγελία για εστιατόριο στην Πεντέλη

Σήμερα

Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών - «Μηδενική ανοχή σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία» το μήνυμα Χαρδαλιά

Η υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς καταγράφηκε χθες σε πόλη της Θεσσαλίας

Σήμερα

Μόλις μπήκαμε στο φετινό καλοκαίρι και ήδη έχουμε ρεκόρ υδραργύρου - η υψηλότερη θερμοκρασία του 2025 καταγράφηκε σε πόλη της Θεσσαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.