E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσοχοΐδης: Όσοι δεν αυτοσυγκρατούνται, δεν κάνουν για την ΕΛΑΣ

Αποστάσεις από τα φαινόμενα αστυνομικής βίας πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Χρυσοχοΐδης: Όσοι δεν αυτοσυγκρατούνται, δεν κάνουν για την ΕΛΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2019 | 18:15

Αποστάσεις από τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως όσοι αστυνομικοί δεν αντέχουν την πίεση, δεν κάνουν για το Σώμα.

«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις στο διαδίκτυο φαίνονται πάρα πολλά αυτά τα περιστατικά γιατί αυτά προβάλλονται μαζικά. Ανδρες των ΜΑΤ που ξεπερνούν τα όρια και φέρονται βάναυσα δεν έχουν το δικαίωμα και δεν μπορούν να ακυρώνουν το Σώμα. Αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής αν δεν έχουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, τότε δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να προσθέσει: «Δε δίνουν απάντηση στην κοινωνία οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και αυτορύθμισης. Αυτοί οι μηχανισμοί υπάρχουν άλλα δεν επαρκούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως «υπάρχει κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό ο συνήγορος του πολίτη και αυτός είναι το κλειδί. Η εμπλοκή μιας ανεξάρτητης αρχής στα περιστατικά βίας των αστυνομικών οργάνων είναι απαραίτητη όχι μόνο σήμερα αλλά για πάντα αποτελεί το εχέγγυο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και επικουρικό μηχανισμό εγρήγορσης της αστυνομίας για τον έλεγχο των υπερβάσεων».

Χρυσοχοΐδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για 321 περιστατικά βίας επί διακυβέρνησής του;

Όμως ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επί της δικής του διακυβέρνησης δεν έκανε τίποτα για 321 περιστατικά βίας που είχε εντοπίσει ο συνήγορος του πολίτη.

«Αλλά επειδή λέτε πως τώρα ανακαλύψατε την αστυνομική βία θέλω να καταθέσω στη Βουλή το αποτέλεσμα της έρευνας του συνηγόρου του πολίτη για περιστατικά αστυνομικής βίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 έως τον Αυγούστου του 2018. Εντοπίζει 321 περιστατικά αστυνομικής βίας για τα οποία εσείς πότε δεν ασχοληθήκατε. Θέλω να μου πείτε εσείς πόσα περιστατικά πήγατε από αυτά στον εισαγγελέα. Τι κάνετε εσείς για 321 περιστατικά βίας που καταγγέλλει ο συνήγορος του πολίτη; Τίποτα δεν κάνατε και τώρα καμώνεστε πως ανακαλύψατε την αστυνομική βία και στιγματίζεται την ελληνική αστυνομία, ένα σώμα που κάθε μέρα παλεύει στις γειτονιές για να σταματήσει την εγκληματικότητα. Όταν υπάρχει θέμα παραβίασης του Συντάγματος του νόμου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είμαστε σκληροί άτεγκτοι και θα στέλνουμε ,τον οποιοδήποτε στον εισαγγελέα, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά εσείς πήγατε στον εισαγγελέα όλους αυτούς που κατέστρεψαν λεωφορεία και τρόλεϊ, αυτούς που κατέστρεψαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό, αυτούς που κατέστρεψαν μαγαζιά, ιδιωτικές περιουσίες φτωχών ανθρώπων αγωνιστών της καθημερινότητας; Ποτέ Πρέπει να συνέλθετε να κάνετε μία στροφή στο εσωτερικό σας να δείτε τα προβλήματα που ουδέποτε αντιμετωπίσατε αυτά τα χρόνια και για ένα ζήτημα όπως είναι η ασφάλεια να έχουμε ένα στοιχειώδες πεδίο συνεννόησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρυσοχοΐδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια άφησε στο έλεος της ανομίας τις λαϊκές περιοχές

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα χρόνια της διακυβέρνησης του ήταν απών από την Πατησίων και κάτω όπως είπε χαρακτηριστικά και είχε αφήσει τους κατοίκους εκείνων των περιοχών στο έλεος της ανομίας.

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις να πάτε στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας στα Σεπόλια, στην πλατεία Βικτωρίας ,στην Κυψέλη, στον Κολωνό όπου εκεί αφήσατε 2 εκατομμύρια πολίτες στο έλεος των κακοποιών τέσσερα χρόνια, αυτή ήταν η πολιτική σας και σε αυτό διαφέρουμε. Σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν οι «Πάνθηρες» 5-6 αστυνομικοί με βαν κάθονται στις πλατείες κάνουν περιπολίες κάθε μέρα εκεί που εσείς ήσασταν απόντες».

Χρυσοχοΐδης: Μολότοφ, κουκούλες και βαριοπούλες δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχει εφαρμόσει τους τελευταίους πέντε μήνες ανέφερε ότι τα Εξάρχεια πια δεν είναι άβατο και έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε ακόμα στην αρχή έχουμε πολύ δουλειά και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να καθαρίσουμε τις πόλεις, να περπατάμε άφοβα και να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Δεν τελειώσαμε αλλά είμαστε πέρα από τα μισά του δρόμου , μολότοφ , κουκούλες, μάσκες και βαριοπούλες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια δεν τους δίνει άσυλο η δημοκρατία.»

Σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας
Ακόμα προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έρθει γρήγορα πρόταση νόμου που θα ορίζει τα των συναθροίσεων, οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων θα σταματήσουν να είναι κλειστοί ασυλλόγιστα και απροειδοποίητα.

Τα γήπεδα θα πάψουν πλέον να είναι άβατα

Στην ίδια κατεύθυνση προχωράμε και στον πολύπαθο χώρο του αθλητισμού το νέο μοντέλο βασίζεται στην ανάλυση πληροφοριών και στην πρόληψη όπου η πολιτική πρόληψης κυριαρχεί στο σχεδιασμό, τα γήπεδα θα πάψουν να είναι άβατα» .

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε και όλους εκείνους που τον επικρίνουν μετρώντας όπως είπε την δημοκρατικότητα και την συνταγματικότητα του.

Χρυσοχοΐδης: Δημαγωγία ότι τάχα η δημοκρατία κινδυνεύει επειδή μαζεύουμε τις αθλιότητες

«Είναι ακραίες οι κουβέντες πως τάχα η δημοκρατία κινδυνεύει επειδή εμείς μαζεύουμε τις αθλιότητες. Τέλος στην δημαγωγία χωρίς όρια ,δεν θέλουμε άλλα συνθήματα κανείς δεν ανέχεται να του μετρούν την συνταγματικότητα και την δημοκρατικότητα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής.

Όσο περισσότεροι συνασπιστούμε γύρω από αυτή την πολιτική τόσο πιο γρήγορα και τόσο πιο αποτελεσματικά θα προχωρήσουμε. Οι πολιτικές που καταργούν άβατα σε γειτονιές σε γήπεδα σε ολόκληρες περιοχές είναι αυτονόητες το αντίθετο μοιάζει σήμερα αδιανόητο. Δεν θα δέρνουμε καθηγητές στα πανεπιστήμια όταν διαφωνούμε δεν είναι πολιτική πράξη. Δεν είναι διαμαρτυρία να καίμε αστυνομικούς, δεν είναι διαμαρτυρία να σπάμε τζαμαρίες και να καταστρέφουμε ξένες περιουσίες αυτή οι παραλογισμοί είναι πίσω μας και πρέπει να τους αφήσουμε οριστικά πίσω μας».

Βούτσης: Οποτε υπήρχε κρούσμα βίας το φέρναμε στη Βουλή

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν εγκαταλείψει αυτές τις περιοχές και όποτε υπήρχε κρούσμα αστυνομικής βίας το έφερναν στη Βουλή

«Ήμασταν παρόντες και παρούσες κάτω από την Πατησίων όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι και τυχαίο το αποτέλεσμα το εκλογικό εκεί δείχνει ποιοι είναι παρόντες και ποιοι ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών.

Τιμούσαμε και τιμάμε πάντα την ελληνική αστυνομία, δεν επιτρέπεται να παίρνετε πάνω σας στην ελληνική αστυνομία έναντι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης χειριστήκαμε επί τεσσεράμισι χρόνια όλα τα θέματα.

Για αυτά τα συμπτώματα που είπατε αυτοί οι οποίοι είχαν ευαισθητοποιηθεί και τα είχαν θέσει σε υπουργούς της κυβέρνησης μας καταρχήν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων, δεν σιωπήσαμε ούτε μία φορά σε αυτά τα περιστατικά γι’ αυτό μην οχυρώνεται πίσω από τέτοια απλά διλήμματα αλλά ενώστε τις δυνάμεις σας και με τη βοήθεια της επιτροπής Αλιβιζάτου και του συνηγόρου του πολίτη.»
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/hrysohoidis-gia-astynomiki-bia-osoi-den-aytosygkratoyntai-den-kanoyn-gia-tin-elas

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαστούκια και μπουνιές στη βουλή της Τουρκίας

Χτες

Τους σταμάτησαν οι ψυχραιμότεροι

Αργεντινή – Μαρόκο: Το απόλυτο φιάσκο στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Χτες

Οι ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο μετά από δύο ώρες

Τι λέει η Πυροσβεστική για τον λανθασμένο συναγερμό με το 112 και τη φωτιά που δεν υπήρξε στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Χτες

Τι συνέβη και κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για μια φωτιά που δεν υπήρξε ποτέ

Η CrowdStrike εντόπισε το σφάλμα που προκάλεσε το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στις συσκευές Microsoft

Χτες

Τη Δευτέρα, η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της ότι κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός

Σκόπελος: 34χρονος είδε τον χάρο με τα μάτια του – Μουλάρι του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι

Χτες

Αγωγιάτης ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για νοσοκομειακή περίθαλψη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεχειλίζει η οργή των Παριζιάνων για τα μέτρα ασφαλείας

Χτες

«Η κατάσταση είναι αφόρητη, νιώθουμε σαν φυλακισμένοι»

Κρήτη: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για γενικευμένο πρόβλημα λειψυδρίας στο νησί

Χτες

Ποια μέτρα προτείνονται τόσο για προσωρινή ανακούφιση όσο και για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα

Σοκ στην Πάτρα: Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές – Νεκρό το μωρό της

Χτες

Η 38χρονη γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και μπουρίνια

Χτες

Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.