E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εισαγγελέας για τον φόνο Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς

Ποια ήταν η αντίδραση της Μαγδας Φύσσα

Εισαγγελέας για τον φόνο Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/12/2019 | 12:38

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων της υπόθεσης. Απόντες από το δικαστήριο ήταν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι (μόνο τέσσερις έδωσαν το «παρών»), οι οποίοι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.

Στην εισαγωγή της η εισαγγελέας τόνισε ότι η αποδεικτική διαδικασία που προηγήθηκε και διήρκησε 4 έτη και οχτώ μήνες ήταν επίπονη και η συγκεκριμένη δίκη είναι από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια στα δικαστικά χρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια η εισαγγελέας, ανάφερε ότι θα αναπτύξει την πρότασή της για κάθε μια ξεχωριστά από τις υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, ξεκινώντας από την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτεμβρίου το 2013.

Δολοφονία Φύσσα: Χωρίς συνδρομή το έγκλημα και χωρίς σχέδιο

Ειδικότερα, η εισαγγελέας αναπτύσσοντας την πρότασή της για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, όπως κατηγορείται, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο αλλά και την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, μεταξύ αυτών και ότι τέλεσε το έγκλημα του αμυνόμενος. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συν νέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Κατά την εισαγγελέα ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη, ως αβάσιμου, του ισχυρισμού που προέβαλλε ο Γ. Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον οποίο εκείνο το βράδυ βρίσκονταν σε άμυνα, διότι όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ακροαματική διαδικασία. «Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Είχε αποφασίσει τον εγκληματικό του σκοπό, έπληξε τον παθόντα με απόλυτη επιτυχία», είπε η εισαγγελέας ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος περί μεταβολής της κατηγορίας του. Υπό τα δεδομένα αυτά η εισαγγελέας ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος ο Γ. Ρουπακιάς, όπως ακριβώς κατηγορείται ήτοι για ανθρωποκτονία με δόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό, τι αφορά στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους λοιπούς 15 κατηγορουμένους της δολοφονίας Φύσσα για απλή συνέργεια η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας ανέφερε «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά. Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο, ήταν συμπτωματική στο σημείο της δολοφονίας» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλεφώνα».

Ακόμη η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μεταξύ άλλων, η εισγγελική λειτουργός επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν στοχοποιημένος…Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. … Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή; Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού όπως και φίλοι του που παρακολουθούσαν την δίκη αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.

Μάλιστα, η μητέρα του μουσικού έξω από το δικαστήριο είπε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Σήμερα

«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Σήμερα

Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Σήμερα

Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Σήμερα

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στην Πάτρα ‑ Τη χτυπά και πέφτει αναίσθητη

Σήμερα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα καταγράφουν όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα συνέβησαν τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της, εκείνο το μοιραίο βράδυ έξω από το ξενοδοχείο

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Σήμερα

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.