E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γερμανία: Μεγάλο σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα

Κατηγορίες για δωροδοκίες και απάτες εκατομμυρίων

Γερμανία: Μεγάλο σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/12/2019 | 12:45

Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει διατάξει η εισαγγελία του Αμβούργου στη Γερμανία, για υπόθεση δωροδοκίας και απάτης διεξήχθη τη Δευτέρα με 420 αστυνομικούς και έξι εισαγγελείς.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρέθηκαν γιατροί, φαρμακοποιοί και η γερμανική φαρμακευτική εταιρία ZytoService, «ηγέτιδα» στον χώρο της παρασκευής εξειδικευμένων εγχύσεων για θεραπείες κατά του καρκίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες της εκπομπής «Panorama» του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ΑRD, η επίμαχη φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να δωροδόκησε γιατρούς – oγκολόγους με στόχο την αποκόμιση εσόδων από παράνομες, κερδοσκοπικές συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων.

Από το 2017, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, μεμονωμένοι γιατροί φέρεται ότι έλαβαν δάνεια χωρίς υποχρέωση αποπληρωμής, μπορούσαν να χρησιμοποιούν πολυτελή οχήματα ή αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά οφέλη για τους ίδιους ή τα ιατρεία τους. Σε αντάλλαγμα η ZytoService φέρεται να λάμβανε προς όφελός της τα κέρδη από τις ιδιαίτερα προσοδοφόρες συνταγογραφήσεις για αντικαρκινικές εγχύσεις που χορηγούνταν από συγκεκριμένους φαρμακοποιούς, οι οποίοι πρόσκεινται στον φαρμακευτικό όμιλο.

Υπέρογκες ζημίες στα ασφαλιστικά ταμεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει των πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της η εκπομπή «Panorama», μόνο το δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο Techniker Krankenkasse υπέστη ζημία ύψους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ λόγω απάτης από τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής και της εφημερίδας Zeit Online, οι εισαγγελείς του Αμβούργου επιρρίπτουν στους βασικούς υπόπτους βαριές κατηγορίες για δωροληψία, δωροδοκία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και απάτη. Βασικοί ύποπτοι είναι τα διευθυντικά στελέχη της ZytoService, μεταξύ των οποίων και τρία ιδρυτικά στελέχη της που φέρεται ότι «ενήργησαν ως μέλη συμμορίας κατ´επάγγελμα». Για την ώρα εκπρόσωποι της φαρμακευτικής εταιρείας έχουν αρνηθεί οποιοδήποτε σχόλιο τόσο στην Zeit όσο και στο Spiegel.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Γερμανία οι θεράποντες ιατροί αποφασίζουν από ποια εξειδικευμένα φαρμακεία οι ασθενείς τους με καρκίνο θα προμηθευτούν τα αντικαρκινικά φάρμακα. Μια θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να κοστίσει έως και 100.000 ευρώ. Οι συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων είναι έτσι ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τα φαρμακεία αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα παράγουν και θεωρούνται έτσι «χρυσός» για τον ευρύτερο φαρμακευτικό κλάδο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Σήμερα

Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισόβια στον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας – Καμία αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία ο 22χρονος

Το τελευταίο μήνυμα Λαριτζανί πριν τον θάνατό του από τον ισραηλινό στρατό

Σήμερα

«Ζητώ από τον Θεό να απονείμει στους μάρτυρες τις υψηλότερες τιμές»

ΗΠΑ: Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας που έγραψε βιβλίο για το πένθος

Σήμερα

Η Κούρι Ρίτσινς καταδικάστηκε για τη δηλητηρίαση του συζύγου της με δόση φαιντανύλης

Αφθώδης πυρετός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λέσβο – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σήμερα

Ο αφθώδης πυρετός είναι εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα που προσβάλλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, καθώς και ορισμένα άγρια είδη

Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι – Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική

Σήμερα

Το επενδυτικό “εργαλείο”, το πρώτο “Θερμόμετρο” των ακινήτων παρουσίασαν οι CEO του Spitogatos

Οργανώσεις καλούν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη

Σήμερα

«Κλείνουμε την πόρτα στα νέα μεταλλαγμένα» αναφέρουν οι τρεις οργανώσεις

«Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά»: Το ανατριχιαστικό κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Αγγελου

Σήμερα

Αδιανόητες αποκαλύψεις στη δίκη της δολοφονίας του 3χρονου Αγγελου από την μητέρα του και τον σύντροφό της

ΟΗΕ: Έγκλημα πολέμου οι ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε φυλακή του Ιράν

Σήμερα

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πλήγμα ακριβείας για να μειωθούν οι απώλειες, απαντούν οι IDF

Νετανιάχου: Φωτογραφία την ώρα που δίνει εντολή για τις δολοφονίες Λαριτζανί και Σολεϊμανί

Σήμερα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για τις επιχειρήσεις εξόντωσης των ηγετικών στελεχών της πυραμίδας εξουσίας του Ιράν

Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ: Νεκρός ο Αλί Λαριτζανί

Σήμερα

Έπεσε νεκρός σε στοχευμένο χτύπημα στην Τεχεράνη- Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το Ιράν

Ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη και ποιοι θα τα καταφέρουν

Σήμερα

Οι δουλειές που αλλάζουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη και ποιοι μένουν πίσω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.