E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ

Απίστευτη ιστορία

Καβάλα: Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/12/2019 | 15:10

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα. Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί εδώ και πολλούς μήνες συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση κι έφτασαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση.


Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο αναζητούσαν απάντηση οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, είναι γιατί ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας δεν είχε διευκρινίσει αν οι δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ήταν δύο ή τρεις. Το δεύτερο είναι για ποιο λόγο άρπαξαν 4.200.000 ευρώ όταν εκείνος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του, αλλά άφησαν πίσω τους... 100.000 ευρώ!

Ένα ακόμη ερώτημα αφορούσε την διαφυγή των δραστών με το Ι.Χ. μάρκας AUDI του επιχειρηματία, το οποίο εγκατέλειψαν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, χωρίς να το πυρπολήσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ερώτημα ήταν και το πώς γνώριζαν οι κακοποιοί ότι ο 43χρονος είχε παραλάβει τα χρήματα Παρασκευή με σκοπό να τα κατέθετε στις τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά και ότι ήταν διαζευγμένος και η κορούλα του ζει με τη μητέρα της, άρα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή αν έλεγαν αλήθεια ότι την απήγαγαν.

Ερωτήματα όμως, είχαν διατυπωθεί και για τα πρωτόκολλα ασφαλείας βάσει των οποίων ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας στο οποίο φυλάσσονται μεγάλα ποσά, καθώς δεν έχει εξηγηθεί αν ένας και μόνο άνθρωπος -έστω και διευθυντής- μπορούσε να το ανοίξει με κωδικούς, ούτε αν το ποσό που βρισκόταν μέσα ήταν μεγαλύτερο απ' ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο ότι καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα ‑ Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη

Πριν 8 ώρες

Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου

Το 52% δεν θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι

Πριν 8 ώρες

Σπίτια φίλων η Νο1 επιλογή, πόσες ημέρες

Το Ιράν σφυροκοπά το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο

Πριν 8 ώρες

Αναφορές για τραυματίες και σοβαρά πλήγματα

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Πριν 8 ώρες

Η οικογένεια βρίσκεται επί του παρόντος μαζί με όλα της τα παιδιά στο Α.Τ Βουπρασίας

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται αυτόματα ‑ Υπό ποιες προϋποθέσεις

Πριν 8 ώρες

Σε ισχύ είναι πλέον η 10ετής παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ

Επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Τολμά να μιλάει εκείνος που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Χτες

Ο Γκιντεόν Σάαρ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Χτες

«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»

Βίντεο σοκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ανήλικη χτυπά συνομήλική της και την αναγκάζει να γονατίσει

Χτες

«Για να λήξει τι θέμα έτσι, στα γόνατα, στα γόνατα τώρα για να μην γίνει θέμα. Τώρα σου λέω στα γόνατα» λέει η μία ανήλικη στην άλλη

Αστυνομικοί Κύπρος: «Είναι ανθρωποφαγία όλο αυτό» λέει ο Σύνδεσμος ‑ Εκτός υπηρεσίας ο ένας ένστολος

Χτες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ροζ σκάνδαλο που έχει γίνει πρώτο θέμα στην Μεγαλόνησο

Έκρηξη στο νοσοκομείο Σερρών: Τραυματίστηκε στο μάτι ο 19χρονος ψυκτικός ‑ Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη

Χτες

Ο 19χρονος δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο - Με ελαφρά τραύματα στα χέρια ο 45χρονος ψυκτικός

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Επί τόπου η Πυροσβεστική

Χτες

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.