Μάγια Τσόκλη: Από τα ταξίδια στην μπίρα!
Τι αναφέρει η δημοσιογράφος για το νέο της εγχείρημα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη παρέα με τρεις ακόμη συνεργάτες, τον Αλέξανδρο Κουρή, την Ελίνα Δάλλα και τον Κωστή Δάλλα, δημιούργησαν την πρώτη μικροζυθοποιεία της Τήνου. Καρπός αυτής της προσπάθειας, η μπίρα "Νήσος".
Όπως ανέφερε η αγαπημένη δημοσιογράφος στο GoodNews, η ιδέα για τη ζυθοποιία προέκυψε μέσα από την αγάπη τους για τις Κυκλάδες: "Όταν βρισκόμασταν όλοι μαζί, συχνά ψάχναμε μια καλή δικαιολογία ώστε να ερχόμαστε πιο συχνά στο νησί και επιθυμούσαμε να συνδυάσουμε μια παραγωγική δραστηριότητα με τον τόπο που αγαπάμε. Όταν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της ζυθοποιίας, νιώσαμε αμέσως ότι αποτελούσε την προφανή απάντηση στην αναζήτησή μας και ότι οφείλαμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Όλοι είχαμε να συμβάλλουμε στην ιδέα".
Η ίδια αναφέρει πως αγάπησε το νησί της Τήνου όταν πρωτοπήγε εκεί με την οικογένειά της πριν 20 χρόνια. Όπως λέει η ίδια, είναι σαν να την υιοθέτησε το ίδιο το νησί!
"Αν κάτι έμαθα από τα επαγγελματικά μου ταξίδια, είναι ότι πέρα από τη φυσική του ομορφιά, κάθε τόπος έχει ανάγκη από ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά για να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί. Η περιπέτεια της "Νήσος" μου δίνει την ευκαιρία από τη θεωρία να περάσω στη πράξη".
Όσο για το ρίσκο της κίνησης αυτής, αναφέρει: "Εμείς, αντίθετα με τις τρέχουσες αντιλήψεις, πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο ρίσκο στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε είναι η παθητικότητα και η αδρανοποίηση. Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η παραγωγή ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων είναι οι μόνες υγιείς διέξοδοι ανάπτυξης για τη χώρα και τα νησιά μας".