E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: «Σαρώνει» o Ηφαιστίων με χιόνια και κλειστούς δρόμους

Ντύθηκε στα λευκά η χώρα - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Καιρός: «Σαρώνει» o Ηφαιστίων με χιόνια και κλειστούς δρόμους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/1/2020 | 12:02

Προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Ηφαιστίων". Ομαλή η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας μας κυρίως στα ορεινά με το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ηφαιστίων" να είναι σαρωτικό, με πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, χιονοπτώσεις σημειώνονται σε 5 νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από τα μεσάνυχτα έχουν ενταθεί κυρίως στα ορεινά των νομών και σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα. Προς το παρόν δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα.

Κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών η κυκλοφορία γίνεται κανονικά και εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται ιδίως στην περιοχή του Δομοκού και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια

- στην Εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από 25 έως 35 χ/θ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- στην επαρχιακή οδό Γυμνού - Σέττας, από 13,5 έως 15 χ/θ,

- Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά - Κοκκινομηλιάς και Βουτά - Ροβιών.

Στην Ευρυτανία

- στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνά (Θέση «Βράχος»), από 12 έως 22 χ/θ,

- στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Κρικέλλου - Δομνίστας, από 8 έως 40 χ/θ,

- στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,

- στην επαρχιακή οδό Φουρνάς - Καρδίτσας (θέση «Ζαχαράκη»),

- Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Αγρινίου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπαγασάκι»),

- Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Λαμίας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγγα Π. Μπακογιάννη - Τούνελ),

- Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα»),

- Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Στενώματος, από 2 έως και 17 χ/θ,

- Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα

- στην Εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από 52 έως 64,700 χ/θ.

- σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία

- στην επαρχιακή οδό Αράχοβας - Επταλόφου (θέση «Σκαμνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα

- στην Εθνική οδό Άμφισσας - Θερμοπυλών, από 44 έως 22,5 χ/θ,

- στην επαρχιακή οδό 'Ανω Πολύδροσος προς Χ.Κ. Παρνασσού,

- στην επαρχιακή οδό Επταλόφου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Στα 11 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο


Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χιόνια στη Μυτιλήνη

Χιονίζει από το πρωί σήμερα και στη δυτική πλευρά της Λέσβου και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με εξαίρεση στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό - Πολιχνίτο όπου η κίνηση έχει διακοπεί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος. Επίσης από τους ισχυρούς ανέμους στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική Λέσβο νωρίς το πρωί έπεσε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Χωρίς ρεύμα η Ζάκυνθος

Η κακοκαιρία άφησε μεγάλο μέρος της πόλης της Ζακύνθου χωρίς ρεύμα για πέντε ώρες.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, το πρόβλημα εντοπίστηκε σε κολώνα επί της οδού Καντούνη στην Αγία Τριάδα και άμεσα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησαν την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, κάτοικοι άκουγαν εκρήξεις σε υποσταθμό που βρισκόταν κοντά σε σχολείο.

Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου


Σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9,30 περίπου το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για τις περιοχές που είναι στο δρόμο προς την Κύμη. Η κεντρική γραμμή έχει τεθεί εκτός και ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί. Είχε προηγηθεί 4ωρη διακοπή στην βόρεια πλευρά του δήμου όπως Άγιος Ιωάννης, Άγιος Λουκάς, Τραχήλι.

Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε κατολισθήσεις Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογέρης στο kriti24, κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε τμήμα δρόμου στην Εθνική οδό μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, προς τα Χανιά. Παράλληλα, δήλωσε ότι με μικρούς βράχους, στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Έκλεισαν δρόμοι στα Καλάβρυτα

Εκτεταμένη χιονόπτωση σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, να έχουν κλείσει δρόμοι που οδηγούν στην πόλη των Καλαβρύτων και σε γειτονικές περιοχές.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Γυφτάκης, στις 06:00 αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, αλλά – επισήμανε – αν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός θα επέμβουν τα μηχανήματα, ώστε να ανοίξει όποιος δρόμος είναι αναγκαίος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης οι εξής δρόμοι:

* Η επαρχιακή οδός Καλαβρύτων- Πούντας,

* η επαρχιακή οδός Πατρών -Καλαβρύτων, από την περιοχή Καταρράκτη προς Καλάβρυτα,

* η επαρχιακή οδός Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω,

* η επαρχιακή οδός Καλαβρύτων - Κλειτορίας , μέσω Λουσών,

* η επαρχιακή οδός Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, και

* η δημοτική οδός Περιστέρας Αχαΐας - χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης έχουν προκληθεί και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, όπου παραμένει κλειστή η δασική οδός που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Στον νομό Αρκαδίας, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

* Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Νεμέας (μέσω Λεβιδίου), από το 34ο έως το 42ο χιλιόμετρο,

* στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Αλωνίσταινας, από το 27ο χιλιόμετρο έως την Βυτίνα,

* στην επαρχιακή οδό που συνδέει την κοινότητα Καρδαρά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου,

* στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων - Α. Πέτρου, από το 28ο έως το 37ο χιλιόμετρο.

Στον νομό Κορινθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:

* Στην παλαιά εθνική οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 21ο ως το 35ο χιλιόμετρο,

* στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το ύψος του 10ου χιλιομέτρου,

* στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Δερβενίου, από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο,

* στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούριας, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο, και

* στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Κιάτου, από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Σήμερα

«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Σήμερα

Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Σήμερα

Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Σήμερα

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στην Πάτρα ‑ Τη χτυπά και πέφτει αναίσθητη

Σήμερα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα καταγράφουν όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα συνέβησαν τη στιγμή της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της, εκείνο το μοιραίο βράδυ έξω από το ξενοδοχείο

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Σήμερα

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 66
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.