Ελληνικό γιαούρτι: Στράγγιξε από γάλα τη Νέα Υόρκη!
Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 28/2/2013 | 00:00
Το ελληνικό γιαούρτι ήταν αγαπημένο σνακ στην Αμερική, αλλά μετά τη μεγάλη καμπάνια της κυρίας Obama, όπως έχουμε ξαναπεί, έχει γίνει απόλυτο must!
Είναι τόσο διάσημο, που η Νέα Υόρκη, που αποτελεί την 3η μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγό περιοχή των ΗΠΑ, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Νέα Υόρκη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση σε γάλα. Έτσι από τη μία υπάρχει η άνοδος των πωλήσεων του γιαουρτιού στην Πολιτεία και από την άλλοι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που απαγορεύουν στους κτηνοτρόφους να εκθρέψουν περισσότερες αγελάδες για την παραγωγή γάλακτος
Το 2010 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (παρ' ότι η παραγωγή γάλακτος ανήλθε σε 163.293.253 κιλά, 60% περισσότερη σε σχέση με πέντε χρόνια πριν) τα αποθέματα της περιοχής σε γάλα εξαντλήθηκαν! Βλέπετε, το στραγγιστό γιαούρτι χρειάζεται περισσότερη ποσότητα αγελαδινού γάλακτος, σε αντίθεση με το αμερικανικό γιαούρτι.