E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή του ΟΑΣΘ: Θα σε πετάξω στα σκουπίδια

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για την καταγγελία

Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή του ΟΑΣΘ: Θα σε πετάξω στα σκουπίδια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/1/2020 | 10:20

Περιστατικό υβριστικής συμπεριφοράς από ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σε βάρος του κατέγραψε αλλοδαπός που αναφέρει πως διαμένει προσωρινά στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας, κουρδικής καταγωγής, αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, στη γραμμή 55 του ΟΑΣΘ η οποία περνάει από το camp στα Διαβατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής τού είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο. Αυτός, όπως λέει, του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και, καθώς, όπως υποστηρίζει δεν είχε ψιλά, έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο αλλά και την τραπεζική κάρτα που είχε μαζί του σε περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Ο άντρας αναφέρει ότι ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως «εδώ είναι Ελλάδα» και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σσ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Τους φέρονται φριχτά», τονίζει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα για το περιστατικό, σημειώνει ότι η κατάσταση εκτροχιάστηκε και καταγγέλλει πως ο οδηγός και οι δύο ελεγκτές δρούσαν σαν να ήταν μαφία και πως έγιναν πολύ επιθετικοί. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως όταν κατάλαβε ένας από αυτούς ότι καταγράφει το περιστατικό με το κινητό σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει.

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ» ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία».

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άντρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακρίβωσε τα στοιχεία του τον άφησε να φύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αναφέρει ο ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει πως η ενημέρωση που έχει λάβει για το περιστατικό είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης της γραμμής αυτής και κάθε φορά που ελέγχεται εμφανίζεται με ένα χαρτονόμισμα 20 ευρώ. Ο κ. Σκόδρας επιβεβαίωσε πως κλήθηκε η αστυνομία ενώ πρόσθεσε ότι στη γραμμή αυτή, όπως και σε κάποιες άλλες γραμμές της πόλης, έχει μπει security επειδή δημιουργούνται συχνά φασαρίες ή ζημιές.

Ο άνδρας αναφέρει ότι βρέθηκε χωρίς εισιτήριο άλλη μια φορά που αντί για ευρώ είχε μαζί του βρετανικές λίρες. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, σε εκείνη την περίπτωση προσφέρθηκε να τον βοηθήσει ένας πρόσφυγας και του έδωσε 1 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άνδρας, που όπως αναφέρει ζει τα τελευταία 20 περίπου χρόνια στη Βρετανία, είναι Βρετανός υπήκοος και δηλώνει πως έχει έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον αδελφό του που διαμένει στο camp Διαβατών. Ο ίδιος τονίζει πως η συμπεριφορά των ελεγκτών είναι ρατσιστική υπογραμμίζοντας πως από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά έχει πετύχει και άλλες φορές τους ίδιους ελεγκτές να αντιδρούν έντονα ακόμα και να βρίζουν πρόσφυγες που δεν έχουν εισιτήριο επειδή είναι πρόσφυγες. «Τους φέρονται άσχημα επειδή είναι αιτούντες άσυλο, επειδή είναι πρόσφυγες και επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν καλά ελληνικά ή αγγλικά και δεν γνωρίζουν τον νόμο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.