E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ

Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/1/2020 | 19:55

Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Πέμπτης, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ. Η έλευση του έγινε υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και μεταδόθηκε πρώτα από τα ΜΜΕ της Λιβύης για να έρθει αργότερα η επιβεβαίωση από ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Η έλευση του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει αφού δεν έλαβε σχετική πρόσκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Λίβυο στρατάρχη υποδέχθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ο οποίος είχε ιδιωτική συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar) ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Αύριο, Παρασκευή ο Χάφταρ θα συναντηθεί πρώτα με τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

"Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 09:20 π.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar" ανέφεραν διπλωματικές πηγές και συμπλήρωναν: "Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Παρασκευή, θα συναντηθεί στις 13:00 στο Γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο στρατάρχης στηρίζει την εκεχειρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας στη χώρα, μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

"Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό", μετέδωσε το n-tv επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Χάφταρ στη Βεγγάζη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Χτες

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Χτες

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Χτες

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Χτες

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Χτες

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Χτες

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.