E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Ο πολιτικός που αυτοκτόνησε μπροστά στις κάμερες

Ένα περιστατικό που σημάδεψε την πολιτική και δημοσιογραφική ιστορία των ΗΠΑ

Σαν σήμερα: Ο πολιτικός που αυτοκτόνησε μπροστά στις κάμερες
@reprobatepress.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Στις 22 Ιανουαρίου του 1987, συνέβη ένα περιστατικό που σημάδεψε την πολιτική και δημοσιογραφική ιστορία των ΗΠΑ. Ήταν η αυτοκτονία του Μπαντ Ντουάιερ σε ζωντανή μετάδοση. Την αυτοκτονία είδαν ζωντανά εκατομμύρια τηλεθεατές, ακόμα και παιδιά, που εκείνη την ημέρα δεν είχαν σχολείο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπαντ Ντουάιερ ήταν ένας αξιοσέβαστος πολιτικός την δεκαετία του ’80 για την πολιτεία της Πενσυλβάνια. Είχε διατελέσει βουλευτής και γερουσιαστής και ετοιμαζόταν για το υπουργείο Οικονομικών.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:R._Budd_Dwyer_with_Gerald_Ford.jpg

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν όταν το όνομά του βρέθηκε αναμεμειγμένο σε μια υπόθεση δωροδοκίας. Κατηγορήθηκε πως έλαβε 300.000 δολάρια, ώστε να βοηθήσει έναν επιχειρηματία να πάρει μια εργολαβία της πολιτείας. Μια ανώνυμη επιστολή στάλθηκε στον κυβερνήτη της πολιτείας και ύστερα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Ντουάιερ φώναζε πως είναι αθώος.

Ο τοπικός δικαστής του πρότεινε να παραδεχτεί τον χρηματισμό του και ως αντάλλαγμα θα καταδικαζόταν σε 5 χρόνια κάθειρξης. Ο Ντουάιερ αρνήθηκε επιμένοντας πως είναι αθώος. Η δίκη έγινε και τελικά καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 300.000 δολαρίων.

Στις 22 Ιανουαρίου του 1987, αποφάσισε να παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου. Τα τηλεοπτικά μέσα υπέθεσαν πως θα παραιτηθεί, αφού την επόμενη μέρα έπρεπε να παρουσιαστεί στην φυλακή. Στις 11 το πρωί, ο Ντουάιερ έφτασε στην αίθουσα. Ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος. Είπε για μια ακόμα φορά πως είναι αθώος και πως δεν σκόπευε να παραιτηθεί. Διάβασε ένα κείμενο, κατηγόρησε τον δικαστή και ισχυρίστηκε πως ήταν το θύμα μιας καλά οργανωμένης πολιτικής πλεκτάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://reprobatepress.com/2019/02/08/american-gulag-the-violent-death-of-budd-dwyers/

@reprobatepress.com

Μόλις τελείωσε την ομιλία του έβγαλε τρεις φακέλους από την τσάντα του. Τους έδωσε στον γραμματέα του. Ο τέταρτος και μεγαλύτερος που έβγαλε λίγες στιγμές αργότερα, περιείχε ένα Μάγκνουμ 357. Οι δημοσιογράφοι πάγωσαν. Εκείνος αποφασισμένος τους είπε πως όσοι δεν αντέχουν την θέα του όπλου, να βγουν από την αίθουσα. Πολλοί κινήθηκαν για τον προλάβουν. Όμως εκείνος έβαλε το όπλο στο στόμα του και πυροβόλησε. Πέντε τηλεοπτικές κάμερες τραβούσαν ακόμα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://twitter.com/unmundolibre/status/1187662511467909120

@twitter.com

Η χιονόπτωση είχε φροντίσει να κλείσει τους κατοίκους της πολιτείας στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει την σκηνή σε ζωντανή μετάδοση. Το περιστατικό δημιούργησε και μεγάλο ηθικό δημοσιογραφικό θέμα, αφού το δίλλημα που προέκυψε ήταν αν θα έπρεπε να προβληθεί ή όχι η αυτοκτονία στα κανάλια. Κάποιοι το έκαναν και κάποιοι όχι. Ακόμα και καθηγητές δημοσιογραφίας ρωτήθηκαν για το γεγονός, με την απάντηση να είναι πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δίνουν περισσότερη σημασία στο ψυχολογικό αντίκτυπο της είδησης, παρά στην ίδια την είδηση ή στα νούμερα.

Η αυτοκτονία του Μπαντ Ντουάιερ ήταν κάτι το πρωτοφανές. Στις ΗΠΑ είναι αντικείμενο συζήτησης, για διάφορους λόγους, μέχρι σήμερα. Το 2010 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ για την ζωή του με τίτλο «Honest Man: The Life of R. Budd Dwyer». Έτσι έμεινε στην ιστορία ο πολιτικός από την Πενσυλβάνια. Ως «ο έντιμος άνθρωπος»...

Το παρακάτω βίντεο δείχνει όσα προηγήθηκαν της στιγμής του πυροβολισμού και όχι τον πυροβολισμό

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

Σήμερα

Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Σήμερα

Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Σήμερα

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

Σήμερα

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Σήμερα

Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

Σήμερα

Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

Σήμερα

Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

Σήμερα

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Σήμερα

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

Σήμερα

Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

Χτες

Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

Χτες

Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.