E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με παπούτσια της NIKE: Βοηθούν στα ρεκόρ

Κινδυνεύουν με αποκλεισμό

Σάλος με παπούτσια της NIKE: Βοηθούν στα ρεκόρ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/1/2020 | 16:11

Το Nike ZoomX Vaporfly NEXT είναι το πιο γρήγορο παπούτσι που έχεις δει, ή φορέσει, ποτέ. Χάρη στον συνδυασμό δύο από τις πιο πρωτοποριακές μας τεχνολογίες, τον αφρό Nike ZoomX και το υλικό VaporWeave, είναι το πιο γρήγορο παπούτσι που σχεδιάσαμε ποτέ. Κάνε κύλιση προς τα κάτω για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το μέλλον των παπουτσιών για αγώνες δρόμου.” αναφέρει μεταξύ άλλων η NIKE στην περιγραφή του συγκεκριμένου παπουτσιού της.

Η World Athletics (Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού) αναμένεται να ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου τα ευρήματα μιας έρευνας σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στα παπούτσια, η οποία αναμένεται να φέρει αλλαγές σε συγκεκριμένους κανόνες, μετά και τα ρεκόρ που καταγράφονται από αθλητές που χρησιμοποιούν τα Vaporfly της Nike.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παπούτσια Zoom Vaporfly πρωτοεμφανίστηκαν το 2016 και -σύμφωνα με όσα αναφέρει και το Reuters– φορέθηκαν από τους τρεις πρώτους αθλητές του μαραθωνίου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η Nike έχει αναπτύξει διάφορες εκδόσεις από τότε. Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε –φορώντας ένα πρωτότυπο Nike AlphaFly– έγινε ο πρώτος άνθρωπος τερμάτισε τον μαραθώνιο στη Βιέννη με χρόνο κάτω από δύο ώρες (ανεπίσημη κούρσα).
Επίσης, η Κενυάτισσα δρομέας Μπρίτζιντ Κόσγκεϊ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μαραθωνίου στις γυναίκες τον προηγούμενο Οκτώβριο, βελτιώνοντας το χρόνο κατά 81 δευτερόλεπτα.

Το ερώτημα “πόση τεχνολογία χωράει στο χώρο του αθλητισμού;” επανέρχεται για μια ακόμα φορά, έχοντας υπερασπιστές και πολέμιους. Η σειρά Vaponfly της NIKE κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους αγώνες. Πάντως, ο Οργανισμός World Athletics δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση.

Μια τέτοια απόφαση δεν θα είναι η πρώτη στο χώρο του αθλητισμού.H σειρά αθλητικών μαγιό LZR της Speedo είχε αποκλειστεί επίσης από τους αγώνες, κρίνοντας ότι τα μαγιό αυτά λειτουργούσαν άνισα υπέρ των κολυμβητών που τα χρησιμοποιούσαν (αρκετοί αθλητές που φορούσαν τη συγκεκριμένη σειρά μαγιό είχαν κάνει εντυπωσιακούς χρόνους και… ρεκόρ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (World Athletics) δείχνουν τη διάθεση τους να κάνουν πιο αυστηρούς τους σχετικούς κανονισμούς, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να καθορίσουν την αγορά παπουτσιών για τους αθλητές. Φυσικά, στη.. μέση υπάρχει πάντα η πιστοποίηση των χρόνων/ρεκόρ, κάτι που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.