E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοροναϊός: Με απίστευτους ρυθμούς προχωρά το νοσοκομείο‑εξπρές στην Ουχάν

Δείτε πως είναι το εργοτάξιο μετά από τρεις ημέρες - Στόχος να λειτουργήσει στις 3 Φεβρουαρίου

Κοροναϊός: Με απίστευτους ρυθμούς προχωρά το νοσοκομείο‑εξπρές στην Ουχάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/1/2020 | 19:20

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται για τέταρτη ημέρα οι κινεζικές Αρχές, με στόχο την ανέγερση νοσοκομείων που θα φιλοξενήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Το πρώτο νοσοκομείο, για το οποίο εργάζονται επί 24ωρης βάσης περί τους 1.000 εργάτες, κατασκευάζεται γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα και βρίσκεται στα περίχωρα της Ουχάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νοσοκομείο αυτό θα διαθέτει περί τις 1.000 κλίνες, θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου, για να ανοίξει τις πύλες του την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νοσοκομείο δημιουργείται στα πρότυπα αντίστοιχου που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο για το SARS μέσα σε διάστημα επτά ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ουχάν αποφάσισαν να κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Η κατασκευή του δεύτερου νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα.

Ο Λι Κετσιάνγκ ζητά την επίσπευση της κατασκευής των νοσοκομείων

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Ουχάν, την πόλη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Η Ουχάν χτίζει δύο προκατασκευασμένα νοσοκομεία - το Χουοσενσάν με 700 έως 1.000 κλίνες και το Λεϊσεσνάν με δυναμικότητα 1.300 έως 1.500 κλινών - για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Οι δύο εγκαταστάσεις προκατασκευασμένων κτιρίων αναμένεται να δοθούν προς χρήση στις 3 και 5 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Χτες

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Χτες

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Χτες

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Χτες

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Χτες

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Χτες

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.