E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Πριν 8 ώρες

Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Πριν 8 ώρες

Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Πριν 8 ώρες

Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

Πριν 8 ώρες

Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Χτες

Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Χτες

Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Προχτές

Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας

Προχτές

Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.