E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Ασκηση προσομοίωσης στο Αττικόν για πιθανό κρούσμα

«Υπάρχει δυνατότητα να ανακόψουμε τον ιό» δηλώνει ο καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Ασκηση προσομοίωσης στο Αττικόν για πιθανό κρούσμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2020 | 12:48

Ολοκληρώθηκε το πρωί στο Αττικό νοσοκομείο η ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου Υγείας, με αντικείμενο την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Την επίσημη ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου στο Αττικόν συντόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι συνεχίζουν να ελέγχονται ύποπτα κρούσματα στη χώρα και χρειάζεται η προσοχή όλων ώστε να εντοπιστεί άμεσα όποιο ύποπτο κρούσμα και να απομονωθεί αμέσως για να μην συνεχίζει να μεταδίδει τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κορωνοϊός, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, έχει κάποια ανησυχητικά στοιχεία.

«Είναι ένας ιός που ο άνθρωπος συναντά για πρώτη φορά είναι καινούριος και λίγο πιο μεταδοτικός από τον ιό της εποχικής γρίπης. Ένας κολλάει δύο. Μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν την εποχική γρίπη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει να έχει μεγαλύτερη θνητότητα από ότι η γρίπη, καθώς το 2% όσων προσβάλλονται καταλήγουν».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, το ζητούμενο είναι για την επιστημονική κοινότητα να μη γίνουν επιδημίες σε άλλες χώρες εκτός Κίνας, γιατί όπως ανέφερε τότε θα μιλάμε για πανδημία. «Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να τον ανακόψουμε» κατέληξε, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα επιτήρησης στις πύλες εισόδου της χώρας, να ενταθεί η ενημέρωση όσων ταξιδεύουν, να ευαισθητοποιηθούν οι γιατροί ώστε να δηλώνουν τα τυχόν ύποπτα κρούσματα και να βρίσκονται σε ετοιμότητα 24ωρου τα εργαστήρια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά της δηλώσεις οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου που προορίζονται για να νοσηλευθούν το πρώτο κρούσμα, αν αυτό εμφανιστεί. Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Διαθέτει ειδικό χώρο και ομάδα υποδοχής και διαλογής ύποπτων περιστατικών με υπεύθυνο τον καθηγητή Ιωάννη Παρίση και πρότυπη μονάδα νοσηλείας σε θαλάμους μόνωσης και αρνητικής πιέσεως στην Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική με υπεύθυνους τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την αν. καθηγήτρια Αναστασία Αντωνιάδου.

Άσκηση προσομοίωσης στο Αττικόν για πιθανό κρούσμα του κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μονάδα είναι σε επικοινωνία με όλα τα ορισμένα κέντρα αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό στην επικράτεια και έχει ειδική εμπειρία για την αντιμετώπιση ειδικών αναπνευστικών λοιμώξεων με ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία. Η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται σε συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΠΓΝ Αττικόν (Πνευμονολογική, Καρδιολογική, Εντατικής Θεραπείας, Χειρουργικής, Μικροβιολογικό, Παθολογικής Ανατομικής και Ακτινολογικό Εργαστήρια).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφορικά με τον κορωνοϊό 2019-nCoV, συμβάλλει και με δύο εργαστήρια του. Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας, με διευθυντή τον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή, που δραστηριοποιείται στη διαγνωστική των λοιμώξεων που αφορούν τον νέο κορωνοϊό και είναι Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για τη νέα Λοίμωξη σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Ελλάδας.

Επίσης, το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, ΗΕ ρευματική ομάδα του οποίου απαρτίζεται από τον αναπληρωτή καθηγητή Δημήτριο Παρασκευή, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Βάνα Σύψα, τον επ. καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τη δρ. Ευαγγελία Γ. Κωστάκη, δραστηριοποιείται στη μοριακή και φυλογενετική ανάλυση γενετικών και εξελικτικών χαρακτηριστικών του κορωνοϊού. Ακόμη στην εφαρμογή επιδημιολογικών μοντέλων για την πρόβλεψη πιθανών σεναρίων για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας, καθώς και την έρευνα στην ανάπτυξη διαγνωστικών δοκιμασιών για τον κορωνοϊό 2019-nCoV.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.