E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πήγαν να την κάψουν επειδή είναι διεμφυλική: Αθώος ο διευθυντής που δεν την προστάτευσε

Σοκάρει η κατάθεση της άτυχης κοπέλας

Πήγαν να την κάψουν επειδή είναι διεμφυλική: Αθώος ο διευθυντής που δεν την προστάτευσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/2/2020 | 12:40

H Άννα φοιτούσε σε εσπερινό σχολείο στους Αμπελόκηπους. Επειδή ήταν διεμφυλική υπέστη ακραίο bulling από συμμαθητές της. Απειλήθηκε ακόμη και η ζωή της αφού μια φορά την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Η υπόθεση που είχε γίνει γνωστή πριν από μερικά χρόνια επανέρχεται στη δημοσιότητα καθώς χθες έγινε η δίκη του διευθυντή του σχολείου τον οποίο η Άννα κατήγγειλε ότι δεν την προστάτεψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής αθωώθηκε και η ίδια δηλώνει αδικημένη και αποφασισμένη να ασκήσει έφεση. Τα όσα υπέστη είχαν σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στον ψυχισμό της αλλά και στην εκπαίδευσή της αφού την ανάγκασαν να σταματήσει το σχολείο. «Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν φτάνουν τα παιδιά [σαν εμένα] στον εισαγγελέα, γιατί πεθαίνουν, γιατί φοβούνται», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Τα βασανιστήρια της Άννας Η Άννα είχε καταγγείλει τα όσα γίνονταν εις βάρος της στο σχολείο. Μάλιστα είχε πει ότι μια φορά συμμαθητές της έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Όπως περιγράφει στο οmniatv, «χρησιμοποιούσα τις γυναικείες τουαλέτες κι εκεί ερχόντουσαν και μου πετούσαν δυναμιτάκια. Άνοιγαν το λάστιχο και με έβρεχαν χειμώνα μέσα στο κρύο. Και οι γυναικείες τουαλέτες ήταν μπροστά από το γραφείο του Διευθυντή και δίπλα από το γραφείο καθηγητών». «Κάπου τον Φεβρουάριο του 2013 μπήκε ένας μαθητής στο σχολείο με ένα σταυρό αυτοκινήτου για να μου ανοίξει το κεφάλι. Πήγα στο γραφείο καθηγητών να κρυφτώ, ο φύλακας ήρθε, με κλείδωσε μέσα και μου έκλεισε το φως, ενώ ο διευθυντής αργότερα με απέβαλε. Πήρα τα πράγματα μου να φύγω και τότε με στρίμωξαν δυο άτομα σε μια γωνία και αφού με έβρισαν άνοιξαν ένα μπιτόνι και με έλουσαν με βενζίνη. Δεν με πέτυχε το σπίρτο που μου πέταξαν κι έτσι δεν έπαθα τίποτα πιο σοβαρό. Γύρισα στο σχολείο σοκαρισμένη και δεν ήρθε κανείς να με βοηθήσει εκτός από μια καθηγήτρια που με υπερασπιζόταν και άλλα δυο παιδιά που προσπαθούσαν να μου ρίξουν νερό για να μην καώ. Οι υπόλοιποι έπαιζαν με τους αναπτήρες τους πάνω απ’ το κεφάλι μου και οι καθηγητές δεν έκριναν ότι πρέπει να τους απομακρύνουν. Ήρθε η Αστυνομία, κατέθεσα και εγώ και οι υπόλοιποι. Ο Διευθυντής κατέθεσε πως τον άνθρωπο που μου έριξε τη βενζίνη δεν τον ήξερε και δεν ήξερε αν ήταν μαθητής, ενώ λίγο καιρό αργότερα το ίδιο άτομο μπαινόβγαινε στις τάξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο διευθυντής έβλεπε όλα όσα περνούσα αλλά απαντούσε ‘είναι άγρια παιδιά και δεν μπορώ να τα ελέγξω’, και φυσικά δεν παρέλειπε να μου επισημάνει πως είμαι εγώ το πρόβλημα. Έτρωγα πέτρες από τα παιδιά, μου έβαζαν τρικλοποδιές στους διαδρόμους, με έπαιρναν από τη μπλούζα και με πέταγαν στον τοίχο, με έσερναν στο πάτωμα, με τράβαγαν από τα μαλλιά, με κλότσαγαν στη μούρη. Και έμεναν ατιμώρητοι για όλα αυτά επειδή στο μυαλό κάποιου έφταιγα εγώ».

Το μόνο άτομο που βρέθηκε στο πλευρό της ήταν μια καθηγήτρια, η οποία, όμως, στοχοποιήθηκε, πέρασε πειθαρχικό, ΕΔΕ και τέθηκε σε αργία. Η στάση του διευθυντή Σε όλα αυτά ο διευθυντής σύμφωνα με την ίδια δεν παρέμενε απλά αμέτοχος, αλλά ενίσχυε το κλίμα εκφοβισμού ή το πυροδοτούσε και ο ίδιος.

Όπως η ίδια περιγράφει στο omniatv, όταν επέστρεψε στα θρανία του εσπερινού Γυμνασίου για να τελειώσει το σχολείο, ο διευθυντής του σχολείου της ζήτησε να ντύνεται αντρικά για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά εδώ να βλέπουν έναν πούστη να ντύνεται με γυναικεία ρούχα».

Επιπλέον, βάσει όσων καταγγέλλει η Άννα, ο διευθυντής της πρότεινε να φοιτήσει σε άλλο σχολείο ή να δίνει τα μαθήματα τον Ιούνιο χωρίς να πηγαίνει να παρακολουθεί καθημερινά. Για λίγο καιρό, η Άννα προκειμένου να πάει στο σχολείο δέχτηκε να φορέσει αντρικά ρούχα με τη συμφωνία πως ο διευθυντής του σχολείου δεν θα επιτρέπει στους μαθητές το σχολικό εκφοβισμό που της ασκούσαν, κάτι που δεν συνέβη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με κατά τόπους καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου

Σήμερα

Οι καταιγίδες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Μαθητής στη Λαμία σηκώθηκε από το αμαξίδιο και παρέλασε όρθιος συγκινώντας το κοινό, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο νεαρός με τη βοήθεια των συμμαθητών του κατάφερε να σηκωθεί και να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα

Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από τον 47χρονο θείο φίλης της – Την επιβεβαιώνει παιδοψυχολόγος που την εξέτασε

Σήμερα

Το περιστατικό συνέβη σε νησί του νοτίου Αιγαίου και ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου

Γαλλία: Συνελήφθησαν οι παππούδες του μικρού Εμίλ για τον θάνατό του

Σήμερα

Συνελήφθησαν άλλοι δύο συγγενείς του αγοριού που αγνοείτο για μήνες, μέχρι να βρεθεί το κρανίο του από πεζοπόρο - Και οι τέσσερις κρατούνται από τις αρχές

25η Μαρτίου: Η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της Αθήνας ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα

Αιγάλεω: Μοτοσικλετιστές εμβόλισαν μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Σήμερα

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή δεν σταμάτησαν στο σήμα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ

Παρίσι: Δεκατρείς τραυματίες, ανάμεσά τους δέκα αστυνομικοί, μετά από ξέφρενη καταδίωξη στους δρόμους της πόλης

Σήμερα

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε όχημα να σταματήσει και ο οδηγός τους αγνόησε αναπτύσοντας ταχύτητα

Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σήμερα

Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ελήφθη από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

Αποχωρεί από την εισαγγελική εποπτεία της υπόθεσης των Τεμπών, η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, Σοφία Αποστολάκη

Σήμερα

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Λάμπρος Τσόγκας αναλαμβάνει να επιταχύνει τις διαδικασίες και την εύρυθμη συνέχιση των ερευνών

25η Μαρτίου: Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση – Όλες οι σημερινές εκδηλώσεις

Σήμερα

Όπως κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου οι 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό δίνουν το σύνθημα

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.