E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοροναϊός: Γιατρός μπήκε στο Diamond Princess και βγήκε τρομαγμένος

Λοιμωξιολόγος από την Ιαπωνία που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κατήγγειλε με δριμύτητα την «χαώδη κατάσταση»

Κοροναϊός: Γιατρός μπήκε στο Diamond Princess και βγήκε τρομαγμένος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/2/2020 | 12:38

Λοιμωξιολόγος από την Ιαπωνία που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κατήγγειλε με δριμύτητα την «χαώδη κατάσταση» στην διαχείριση της κρίσης του Covid-19 επί του πλοίου που ετέθη σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα και έκτοτε έγινε εστία μετάδοσης του ιού στους εγκλωβισμένους επιβαίνοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κεντάρο Ιουάτα, καθηγητής ειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους του Πανεπιστημίου του Κόμπε, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «τρόμο», όπως σε καμία άλλη χώρα κατά την διάρκεια της καριέρας του, διατυπώνοντας μία σπάνια στους επίσημους ή πανεπιστημιακούς κύκλους δημόσια κριτική στην Ιαπωνία.

Αφού έδωσε μάχη για να λάβει άδεια από τις αρχές, επιβιβάσθηκε στο ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα κρουαζιερόπλοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό το πλοίο είναι τελείως ακατάλληλο για τον έλεγχο της εξάπλωσης των λοιμώξεων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις πράσινες (μη μολυσμένες) και κόκκινες (εν δυνάμει μολυσμένες) ζώνες και το προσωπικό μπορεί να κυκλοφορεί από την μία περιοχή στην άλλη, να τρώει, να τηλεφωνεί...», λέει.

«Βρέθηκα στην Αφρική για την επιδημία του Εμπολα. Βρέθηκα σε άλλες χώρες για την χολέρα, στην Κίνα το 2003 για το Sars...Ποτέ δεν φοβήθηκα μήπως μολυνθώ κι εγώ», δηλώνει στα αγγλικά σε βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλά στο εσωτερικό του Diamond Princess φοβήθηκα...διότι δεν υπήρχε κανένας τρόπο για να πει κανείς πού βρίσκεται ο ιός».

Ο επιστήμονας τρομοκρατήθηκε τόσο που τέθηκε μόνος του σε καραντίνα 14 ημερών φοβούμενος ότι θα μολύνει την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ερωτήθηκε για την απουσία διαχωρισμού ζωνών στο πλοίο.

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο απέρριψε επίσης την κριτική.

«Εμπειρογνώμονες γιατροί που συμμετέχουν στην ομάδα πρόληψης των λοιμώξεων επιβλέπουν το εσωτερικό του πλοίου», είπε διαβεβαιώνοντας ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση κρίνουν ότι η κατάσταση στο Diamond Princess βρίσκεται «υπό έλεγχον».

Ο Κεντάρο Ιουάτα καταγγέλλει ότι η κρίση αρχικά αφέθηκε στα χέρια των γραφειοκρατών. «Στο Diamond Princess τρομοκρατήθηκα, διότι δεν υπήρχε υπεύθυνος για την διαχείριση των λοιμώξεων».

Στα 2.400 άτομα που έκαναν τεστ επί του πλοίου, 542 βγήκαν θετικά και τα αποτελέσματα των υπολοίπων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Κρατικοί υπάλληλοι που ανέβηκαν στο πλοίο βρέθηκαν αργότερα θετικοί στον ιό.

Οταν ερωτήθηκε αργότερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα έδωσε την διαβεβαίωση ότι «από τις 5 Φεβρουαρίου» αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης, κυρίως με την χρήση προστατευτικών μασκών, με το πλύσιμο των χεριών και με την χρήση απολυμαντικού».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Πριν 11 ώρες

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πριν 11 ώρες

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πριν 11 ώρες

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 11 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 11 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.