E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ασθενής παίζει βιολί κατά τη διάρκεια επέμβασης στον εγκέφαλο

Συγκλονιστικό βίντεο

Ασθενής παίζει βιολί κατά τη διάρκεια επέμβασης στον εγκέφαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/2/2020 | 16:57

Μία ασθενής που υπεβλήθη σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγχείρησης, προκειμένου οι χειρουργοί να εντοπίσουν την ακριβή ζώνη της επέμβασης διατηρώντας την ικανότητά της να κινεί το αριστερό της χέρι.

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων από τη Νήσο Γουάιτ, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου στον εμπρόσθιο λοβό—μία περιοχή που ελέγχει την ακρίβεια των κινήσεων στο αριστερό της χέρι, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Κινγκ’ς Κόλετζ του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν μία τεχνική που τους επιτρέπει να εντοπίζουν με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ζώνες του εγκεφάλου που ευθύνονται για την κίνηση των χεριών, έτσι ώστε αυτή να μην επηρεασθεί από την αφαίρεση του όγκου. Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Κίνγκ’ς Κόλετζ Κεϊούμαρς Ασκάν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πρότεινε να χαρτογραφηθεί πρώτα ο εγκέφαλός της Τέρνερ, κατόπιν να ανοίξουν το κρανίο και να την αφήσουν να παίζει κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του όγκου.

«Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού», δήλωσε ο καθηγητής Ασκάν για την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

«Πραγματοποιούμε περίπου 400 επεμβάσεις (για αφαίρεση τέτοιων όγκων) τον χρόνο, διαδικασία που προβλέπει συχνά να ξυπνάμε τους ασθενείς και να μας απαντούν σε ερωτήσεις για το λεξιλόγιό τους. Όμως για πρώτη φορά αφήσαμε κάποιον να παίζει ένα όργανο», εξήγησε ο Ασκάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ιδέα να χάσω τη δυνατότητα να παίζω μου ράγιζε την καρδιά. Το βιολί είναι το πάθος μου, παίζω από 10 ετών», τόνισε η Τέρνερ, η οποία διαγνώσθηκε το 2013 με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος εξελίσσονταν αργά. Η ίδια ζήτησε να υποβληθεί σε επέμβαση όταν ο όγκος είχε πλέον διαμορφωθεί πλήρως.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου πάντως δεν προσδιορίζεται το είδος της μουσικής ούτε ποιό κομμάτι εκτέλεσε η Τέρνερ κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.