E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορονοϊός: Φόβος και τρόμος στην Ιταλία με επτά νεκρούς

Μια χώρα ολόκληρη σε πανικό

Κορονοϊός: Φόβος και τρόμος στην Ιταλία με επτά νεκρούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2020 | 08:06

Μια χώρα ολόκληρη σε πανικό. Η Ιταλία φοβισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς ο κορονοϊός προκαλεί πανικό. Πόλεις σε απομόνωση, άνθρωποι σε πανικό να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, να μένουν στα σπίτια τους, να αναζητούν… μάσκες και αντισηπτικά και να μη βρίσκουν.

Όλοι αναρωτιούνται πως μέσα σε λίγα 24ωρα η Ιταλία βρέθηκε να έχει περισσότερα από 200 κρούσματα και ο κορονοϊός να έχει στοιχίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, υποστήριξε ότι για όλα φταίει ένα νοσοκομείο.
Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο κορονοϊός εξαπλώθηκε στην Ιταλία γιατί «ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, προκαλούνται προβλήματα. Και άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός (ανήκει στη Λέγκα) Ατίλιο Φοντάνα περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, όπου εντοπίζονται οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ωστόσο, ο Κόντε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες σήμερα το πρωί για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κορονοϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι σχεδόν 230. Οι θάνατοι είναι επτά. Το έβδομο θύμα είναι ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε μπει στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Άδεια ράφια, δρόμοι γεμάτοι… καραμπινιέρους

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι άδεια, αφού εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να αγοράσουν τα… πάντα, φοβούμενοι πως οι συνθήκες απομόνωσης είτε θα κρατήσουν καιρό είτε θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο από τη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη”, δυτικά του Μιλάνου όπου 50.000 πολίτες ζουν σε συνθήκες καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον και στη βόρεια Ιταλία, παρατηρούνται καραμπινιέροι στους δρόμους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ οι μάσκες εξαντλήθηκαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εξαντληθεί επίσης τα απολυμαντικά τζελ και τα χαρτομάντιλα.

Ιταλός κρούσμα κορονοϊού στην Ισπανία

Ένας Ιταλός υπήκοος επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισπανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η εφημερίδα El Mundo, ανέφεραν πως πρόκειται για Ιταλό γιατρό ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.

Ο άνδρας παραμένει σε απομόνωση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων μαζί με τα δείγματα θα σταλούν στη Μαδρίτη για να υποβληθούν σε δεύτερη ανάλυση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο των ισπανικών υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις ύποπτων κρουσμάτων του COVID-19, διευκρίνισε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Ιταλός είναι το πρώτο πρόσωπο που επαληθεύεται ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Ισπανία. Το δεύτερο κρούσμα που επαληθεύτηκε ήταν Βρετανός που έκανε διακοπές στη Μαγιόρκα την 9η Φεβρουαρίου. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας Γερμανός στο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, την 1η Φεβρουαρίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.