E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΠΟΥ για κορονοϊό: Στο ανώτατο το επίπεδο κινδύνου

Αυξήθηκε στο «πολύ υψηλό»

ΠΟΥ για κορονοϊό: Στο ανώτατο το επίπεδο κινδύνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/2/2020 | 20:30

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε σε «πολύ υψηλό» το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει προσβάλει σχεδόν 79.000 ανθρώπους στην Κίνα και περισσότερους από 5.000 στον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητικοί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι επιδημιολόγοι μας παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές σε μόνιμη βάση και τώρα αυξήσαμε την εκτίμηση του κινδύνου μετάδοσης και του κινδύνου επίπτωσης του Covid-19 σε πολύ υψηλό επίπεδο παγκοσμίως», στο υψηλότερο επίπεδό του, δήλωσε.

Σε έκθεσή που εκδόθηκε σήμερα ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι ακόμη έτοιμο να εφαρμόσει τον τύπο των μέτρων τα οποία περιόρισαν την επιδημία που εξαπλώθηκε γρήγορα στην Κίνα. «Είναι τα μοναδικά μέτρα που αποδεικνύονται επί του παρόντος ότι διακόπτουν ή ελαχιστοποιούν τις αλυσίδες μετάδοσης στους ανθρώπους», αναφέρει η έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεμελιώδες ως προς τα μέτρα αυτά είναι η εξαιρετικά προσεκτική παρακολούθηση για τον άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων, η πολύ γρήγορη διάγνωση και η άμεση απομόνωση του κρούσματος, η αυστηρή ιχνηλασία, η καραντίνα για τα πρόσωπα που ήρθαν σε στενή επαφή με το κρούσμα, καθώς και ένας εξαιρετικά υψηλός βαθμός κατανόησης και αποδοχής των μέτρων από τον πληθυσμό», τονίζεται.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επισήμανε ότι περισσότερα από 20 εμβόλια αναπτύσσονται ανά τον κόσμο και αρκετά θεραπευτικά προϊόντα είναι στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε «μερικές εβδομάδες», διευκρίνισε.

Παρότι η Κίνα ήταν έως πρότινος η μοναδική εστία του κορονοϊού παγκοσμίως, ο κίνδυνος πολλαπλασιάστηκε με την εμφάνιση του ιού σε νέες χώρες-πηγές όπως η Νότια Κορέα, το Ιράν και η Ιταλία. Ήδη σχεδόν 50 χώρες έχουν πληγεί, διευκρίνισε ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κίνα, απ' όπου ξέσπασε για πρώτη φορά η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, ο ιός έχει σκοτώσει 2.791 ανθρώπους.

Στον υπόλοιπο κόσμο, 67 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την υγεία.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι επιδημίες που έχουν σχέση με τον Covid-19 σε αρκετές χώρες, αλλά τα περισσότερα κρούσματα μπορούν ακόμη να αποδίδονται σε γνωστές επαφές ή σε ομάδες κρουσμάτων. Το κλειδί για να περιοριστεί ο κορονοϊός αυτός είναι να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ο ΠΟΥ αύξησε το επίπεδο της απειλής διεθνώς, δεν θεωρεί ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πανδημία.

Πανδημία είναι μια κατάσταση κατά την οποία «όλοι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι», κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα φάση, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν. «Αν επρόκειτο για επιδημία γρίπης, θα μιλούσαμε για πανδημία αλλά στην περίπτωση του νέου κορονοϊού διαπιστώσαμε ότι με μέτρα ανάσχεσης, το ρεύμα της επιδημίας μπορεί να σταματήσει σημαντικά», δήλωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Σήμερα

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Σήμερα

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Σήμερα

Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Σήμερα

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Σήμερα

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Σήμερα

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Σήμερα

Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Σήμερα

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Σήμερα

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.