E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καστανιές: Οι Τούρκοι στέλνουν τους μετανάστες με ποινικό μητρώο στα σύνορα

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά

Καστανιές: Οι Τούρκοι στέλνουν τους μετανάστες με ποινικό μητρώο στα σύνορα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/3/2020 | 10:14

Πραγματικό σοκ προκαλεί η πληροφορία από κυβερνητική πηγή που κάνει λόγο για μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά στα σύνορα. ”Δεν θα αφήσουμε τα σύνορα μας να τα προσπελάσουν με αυτό τον τρόπο”, τονίζει ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δίνει μια άλλη διάσταση στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις Καστανιές του Εβρου. Κορυφαία κυβερνητική πηγή, ανέφερε στο κανάλι ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεται κανείς ότι ενισχύεται ακόμα περισσότερο αυτό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή το περί οργανωμένου σχεδίου μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος ΥΠΕΣ με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι «έως τις 21:02 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 36.776.

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην σπάσουν τα μπλόκα»
Από την άλλη, τα σύνορα της Ελλάδας βρίσκονται υπό πολιορκία κάτι το οποίο ουσιαστικά παραδέχτηκε μιλώντας στο newsit.gr ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν περιμέναμε να είναι διαφορετική από την πρώτη κιόλας στιγμή και θα δυσκολέψει κι άλλο. Είναι ξεκάθαρο ότι θα δυσκολέψει κι άλλο γι αυτό σταδιακά και με εντολή της πολιτικής ηγεσία του κυρίου Χρυσοχοϊδη οι δυνάμεις ενισχύονται σίγα σιγά στο Έβρο σ όλο το μήκος απ όλη την επικράτεια. Έτσι ώστε να μπορέσουμε ν ανταποκριθούμε σ αυτή την κλιμάκωση που επιχειρείτε από την άλλη πλευρά προκειμένου να σπάσουν τα σύνορα μας και να περάσουν μέσα οι μετανάστες. Από την δική μας την πλευρά όμως θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να μην σπάσουν τα μπλόκα στα σύνορά και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος και το μήκος των συνόρων μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΈβρος: 9.972 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα εχθές 1/3/2020

Ο κ. Χαρέλας περιγράφει με δραματικό τρόπο τον τιτάνιο αγώνα που κάνουν όσοι βρίσκονται στις Καστανιές. Μια γροθιά στρατός, αστυνομία και συνοριοφύλακες προσπαθούν να αποτρέψουν την είδοσο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

«Επιχειρεί η αστυνομία, επιχειρεί ο στρατός επικουρικά έχουμε την συνδρομή της Πυροσβεστικής, επιχειρεί η συνοριοφυλακή, επιχειρούμε όλοι μαζί και έχουμε γίνει μια γροθιά πάνω στο κομμάτι αυτό με τον συντονισμό του στρατού και της αστυνομίας. Είμαστε πάνω από 1500 με 2000 άτομα άνδρες και γυναίκες που επιχειρούμε σε όλο το μήκος των συνόρων και όπου έχουμε τα ευαίσθητα σημεία και έρχονται κι άλλες ενισχύσεις. Δεν θα αφήσουμε τα σύνορα μας να τα προσπελάσουν με αυτό τον τρόπο οποιοδήποτε κι αν είναι απέναντι μας. Αυτή είναι και η προτροπή της πολιτική ηγεσίας και η απόφαση και αυτή υπηρετούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού αναπτύσσονται απέναντι από τα σύνορα
Σύμφωνα με το evros24.gr τεθωρακισμένα οχήματα του Ελληνικού Στρατού αναπτύσσονται στα κύρια σημεία εισόδου των παράνομων μεταναστών στον Έβρο προκειμένου να είναι έτοιμα να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις με μαζική ρίψη καπνογόνων ή εν ανάγκη έναρξη προειδοποιητικών πυρών.

Τα οχήματα μπορούν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα και καπνογόνα όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρίψη τους γίνεται σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα καθώς δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού το οποίο δεν επιτρέπει να στοχοποιηθεί το όχημα στο πεδίο της μάχης. Το προπέτασμα καπνού διαθλά και τις ακτίνες λέιζερ.

Όμως οι συγκεντρώσεις γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και είναι σαφές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις από μόνες τους δεν είναι επαρκείς για έναν τέτοιο όγκο επιθέσεων-εισβολών.

Οι εντολές είναι σαφείς: Ρίψη καπνογόνων και εν ανάγκη ρίψη προειδοποιητικών βολών από τα ΤΟΜΠ και τα αναγνωριστικά οχήματα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Ελλάδα Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Ελλάδα Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Ελλάδα Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Ελλάδα Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Ελλάδα Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Ελλάδα Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.