E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φον ντερ Λάιεν: Έρχεται άμεση βοήθεια 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Την παροχή βοήθειας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Φον ντερ Λάιεν: Έρχεται άμεση βοήθεια 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 3/3/2020 | 18:11

Την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, τόσο οικονομική όσο και με δυνάμεις της Frontex, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.   

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε τα σύνορα, στον Έβρο, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους επικεφαλής της ΕΕ σήμερα. «Είδαμε πόσο τεταμένη και δύσκολη είναι η κατάσταση», είπε η Φον ντερ Λάιεν στις κοινές δηλώσεις που έγιναν στις Καστανιές και τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να τηρηθεί η τάξη στα σύνορα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις δηλώσεις της, ανακοίνωσε τη διάθεση 700 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Τα 350 εκατομμύρια είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ άλλα 350 εκατ. μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιημένου προϋπολογισμού», ανέφερε. Το κονδύλι αυτό είναι για τη διαχείριση του προσφυγικού, τη δημιουργία και λειτουργία των απαραίτητων υποδομών, ανέφερε.   

Οι δυνάμεις της Frontex   

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στην ομάδα ταχείας επέμβασης που ετοιμάζεται να επιστρατεύσει η Frontex στα σύνορα, έπειτα από ελληνικό αίτημα.   

«Η Frontex θα επιστρατεύσει ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης, 6 σκάφη της ακτοφυλακής για περιπολίες, 2 ελικόπτερα, 1 αεροπλάνο, 2 οχήματα με κάμερες και 100 συνοριοφύλακες, επιπλέον των 530 που ήδη υπάρχουν. Οι συνοριοφύλακες θα αναπτυχθούν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα», εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε ακόμη ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, έπειτα από ελληνικό αίτημα. «Μέσω αυτού η Ελλάδα μπορεί να λάβει βοήθεια σε ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικές ομάδες, σκηνές, κουβέρτες», σημείωσε.   

Ευθύνη της Ευρώπης τα σύνορα 

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι και δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης», συμπλήρωσε και εξέφρασε «συμπόνοια για τους μετανάστες που παρασύρθηκαν με ψεύτικες υποσχέσεις σε αυτή την απελπιστική κατάσταση».   

«Η διαχείριση της κατάστασης στα σύνορα δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά. Αυτοί που φαίνεται να δοκιμάζουν την ενότητα της Ευρώπης, θα απογοητευτούν», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Σήμερα

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.