E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Blaine L. Reininger Band ζωντανά στην Καλαμάτα

Από την post-punk σκηνή των ‘80s σε μία εντυπωσιακή multi-instumentalist καριέρα

Η Blaine L. Reininger Band ζωντανά στην Καλαμάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/3/2020 | 15:36

Από την post-punk σκηνή των ‘80s σε μία εντυπωσιακή multi-instumentalist καριέρα. Από το θεατρικό σανίδι στον κινηματογράφο. Και από την Αμερική στην Ελλάδα. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να λένε ότι προσέφεραν στην Τέχνη με τόσους τρόπους όσους ο Blaine Reininger.

Η συμμετοχή του στους ιστορικούς Tuxedomoon με τη φωνή και τις μουσικές του συνθέσεις ήταν μόνο η αρχή. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν και ίδρυσε τους Tuxedomoon με το συμφοιτητή του Steven Brown. Πιάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον new wave, avant-garde παλμό της εποχής, το σχήμα εμπνεύστηκε από προσωπικές ανησυχίες και βιώματα, κυκλοφορώντας τρία πετυχημένα άλμπουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1983, και ενώ η μπάντα είχε εγκατασταθεί στο Rotterdam, o Reininger αποφάσισε να ακολουθήσει και solo πορεία, χωρίς όμως να κόψει ποτέ δεσμούς με την μπάντα. Μέσα από τη συνεργασία τους με τον Michael Belfer των Sleepers και άλλους καλλιτέχνες κυκλοφόρησε εφτά άλμπουμ μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘80. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο γράφοντας soundtrack ή συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε projects όπως ο Αγαμέμνων του Μιχαήλ Μαρμαρινού, το Spiel mir das Lied vom Tod του Albrecht Hirche ή το The Overcoat του Νικόλα Τριανταφυλλίδη.

Το 2017, μαζί με τον Steven Brown, συμμετείχαν στο άλμπουμ Close - Lamb - White - Walls των Ιταλών Twenty Four Hours. Την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Brooklyn Live Stage , ο Blaine Reininger θα μας χαρίσει μία συναυλιακή αναδρομή σε όλες τις προσωπικές του μουσικές επιτυχίες, αλλά και σε αγαπημένα κομμάτια των Tuxedomoon.

Στο πλάι του θα βρεθεί για ακόμα μια φορά ο κιθαρίστας Τηλέμαχος Μούσας, ένας από τους πιο ταλαντούχους jazz κιθαρίστες της Ελλάδας, γνωστός από το σχήμα του Moussas Farm και τη συμμετοχή του σε συγκροτήματα όπως οι Μπλε και οι Xaxakes. Μαζί τους και ο έμπειρος τρομπετίστας Luc van Lieshout, μέλος κι αυτός των Tuxedomoon από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Made of Stone Productions & Underdogs proudly present

Blaine L. Reininger Band performs Tuxedomoon classics & solo works

at Brooklyn Live Stage

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Thursday 12 March 2020

Doors Open at 21:00

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

Σήμερα

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

Σήμερα

Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Χτες

Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Προχτές

Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο μεγάλο φινάλε που κλείνει 5 χρόνια ιστορίας

Προχτές

Απόψε στις 22:00 στο Mega κλείνει η πιο μακροβιότερη ελληνική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας, με 969 επεισόδια και αμέτρητες αναμνήσεις.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

Πριν 3 μέρες

Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

Πριν 3 μέρες

To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

Πριν 5 μέρες

Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

Πριν 6 μέρες

Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Πριν 6 μέρες

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.