E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πολιτικός πούλησε μάσκες μέσω διαδικτύου και έβγαλε 76.000 ευρώ

Ο Ιάπωνας πολιτικός της περιφερειακής διοίκησης ζήτησε σήμερα συγγνώμη

Πολιτικός πούλησε μάσκες μέσω διαδικτύου και έβγαλε 76.000 ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/3/2020 | 14:26

Ιάπωνας πολιτικός της περιφερειακής διοίκησης ζήτησε σήμερα συγγνώμη επειδή πούλησε μάσκες σε δημοπρασία που έκανε στο Ίντερνετ από την οποία κέρδισε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 76.000 ευρώ, την ώρα που η χώρα υποφέρει από έλλειψη μασκών λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χιρογιούκι Μορότα, μέλος της περιφερειακής συνέλευσης της Σιζουόκα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εισαγωγών, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει στη δημοπρασία αυτή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία παραδέχθηκε ωστόσο ότι ήταν λάθος η στιγμή που έγινε η δημοπρασία αυτή.

Ο Μορότα διευκρίνισε ότι έθεσε σε δημοπρασία στο Ίντερνετ δεκάδες φορές σε διάστημα ενός μήνα παρτίδες μασκών, ορισμένες περιείχαν 2.000 τεμάχια, κάνοντας τζίρο 8,88 εκατομμυρίων γεν.

Κάθε παρτίδα πωλείτο μεταξύ των 34.000 και 170.000 γεν (291 ως 1.456 ευρώ), πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μορότα δήλωσε επίσης ότι είχε αγοράσει τον πολύτιμο αυτόν εξοπλισμό πριν από 10 χρόνια στην Κίνα έναντι 15 γεν το τεμάχιο (0,13 ευρώ), σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα Shizuoka Shimbun, ήτοι 30.000 γεν (257 ευρώ) για μια παρτίδα 2.000 μασκών.

«Πρόκειται για στοκ που είχε παραμείνει στην επιχείρησή μου για χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι καρπώθηκα αδικαιολόγητο κέρδος», σημείωσε. «Ωστόσο ως μέλος της συνέλευσης της νομαρχίας αισθάνομαι ηθική ευθύνη», πρόσθεσε.

Ο πολιτικός, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη αφότου δέχθηκε σωρεία επικρίσεων για τη δημοπρασία αυτή, δήλωσε ότι η τιμή στην οποία πωλήθηκαν οι μάσκες ήταν συμβατή με αυτήν της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ιάπωνες χρήστες του Ίντερνετ διαμαρτύρονται για την έλλειψη μασκών και υποψιάζονται ότι κάποιοι έχουν αγοράσει μεγάλες ποσότητες για να τις μεταπωλήσουν με σκοπό το κέρδος.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ζήτησε από τις πλατφόρμες δημοπρασιών στο Ίντερνετ να αποθαρρύνουν την πώληση μασκών ή αντισηπτικών για τα χέρια προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός τέτοιων προϊόντων.

Ο Μορότα δήλωσε παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να απαρνηθεί την πολιτική του θητεία στην περιφερειακή συνέλευση, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής της επιχείρησής του, στην οποία θα αντικατασταθεί από τη σύζυγό του. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την περιφερειακή κυβέρνηση της περιοχής του για να δωρίσει τα έσοδα της πώλησης αυτής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.