E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μενίδι: Αποζημίωση «μαμούθ» στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου

Πρόκειται για απόφαση που έχει ληφθεί για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας

Μενίδι: Αποζημίωση «μαμούθ» στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/3/2020 | 16:50

Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου, που πριν από τρία χρόνια έπεσε νεκρός στον προαύλιο χώρο του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, επιδίκασε το διοικητικό πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο εξετάζοντας την υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη σχετικά με την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και την παράνομη οπλοκατοχή στην περιοχή του Μενιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποζημίωση που θεωρείται “μαμούθ” για τα δεδομένα, ικανοποίησε εν μέρει την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, καθώς -όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πατέρας του Θανάσης Σουλούκος- η απόλυτη ικανοποίηση θα έρθει με την σύλληψη του πραγματικού υπαίτιου για τον θάνατο του γιου του.

“Ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση, θα γίνει έφεση. Δεν ξέρουμε ακόμα πιο θα είναι το αποτέλεσμα. Για την απόφαση σίγουρα νιώθω δικαίωση και είμαι χαρούμενος, αλλά από την άλλη πλευρά ο δολοφόνος ακόμα δεν έχει συλληφθεί, είναι ελεύθερος έξω. Υπάρχει μερική δικαίωση. Βέβαια, γίνονται ακόμη προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη, έχω δώσει εντολή να ανοίξει πάλι από την αρχή ο φάκελος. Πρέπει να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος και αυτοί που τον καλύπτουν. Τα στόματα έχουν κλείσει, ο κόσμος φοβάται και νιώθει ανασφάλεια. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι εκείνη την ημέρα γινόταν μια γιορτή σε ένα συγκεκριμένο σπίτι της περιοχής και πανηγύριζαν πυροβολώντας στον αέρα”.

Για την υπόθεση που συγκλόνισε πριν από τρία χρόνια το πανελλήνιο ο συνήγορος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του: “Πρόκειται για απόφαση που έχει ληφθεί για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας”.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:25, όταν κατά την διάρκεια σχολικής εκδήλωσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Μάριος, μαθητής της Ε΄ τάξης του σχολείου, έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο του σχολείου, αιμορραγώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού του.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, όπου και κατέληξε στις 22:23. Από την νεκροψία προέκυψε ότι ο θάνατος του προήλθε από βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει ωστική βλάβη στον εγκέφαλο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.