E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιταλία: Νοσοκόμες με μώλωπες στο πρόσωπο μετά από πολύωρες βάρδιες

Η Ιταλία σε καραντίνα - Η μάχη του ιατρικού προσωπικού διαρκής

Ιταλία: Νοσοκόμες με μώλωπες στο πρόσωπο μετά από πολύωρες βάρδιες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/3/2020 | 17:19

Η Ιταλία πληρώνει βαρύ τίμημα από τον κορονοϊό και οι εικόνες από τα νοσοκομεία θυμίζουν αυτές της πόλης Γουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, Ιταλίδες νοσοκόμες έχουν μώλωπες στο πρόσωπο επειδή φορούν διαρκώς τις χειρουργικές μάσκες και σε περιπτώσεις πέφτουν εξαντλημένες σε τραπέζια, μετά την αδιάκοπη προσπάθεια εναντίον του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία νοσοκόμα, ονόματι Αλέσια Μπονάρι, ανάρτησε μια φωτογραφία του σημαδεμένου προσώπου της που προκλήθηκε από τον ειδικό εξοπλισμό που φορούσε για ώρες, κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στο Μιλάνο.

Εκατοντάδες άνθρωποι νοσηλεύονται στην Ιταλία και κυρίως στο βόρειο κομμάτι της χώρας, ενώ χθες μόλις σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 168 ασθενείς.

Την οριακή κατάσταση περιγράφει η Μπονάρι, αναφερόμενη στην καθημερινότητα των νοσοκομείων, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πιει ούτε νερό ή να πάει στην τουαλέτα αφού φόρεσε τον ειδικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια 6ωρης βάρδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια άλλη νοσοκόμα, ονόματι Έλενα Παγιαρίνι, απεικονίζεται να έχει καταρρεύσει πάνω στο γραφείο της, ενώ ακόμα φορά τη μάσκα της σε ένα νοσοκομείο στην Κρεμόνα όπου εργάζεται σχεδόν ακατάπαυστα.
«Φοβάμαι, αλλά όχι να πάω για ψώνια. Φοβάμαι να πάω στη δουλειά», γράφει η Μπονάρι. «Φοβάμαι διότι η μάσκα μπορεί να μην έχει εφαρμόσει καλά στο πρόσωπό μου ή μπορεί να έχω αγγίξει τυχαία το πρόσωπό μου με βρώμικα γάντια. Ή ίσως οι φακοί δεν καλύπτουν πλήρως τα μάτια μου και κάτι μπορεί να έχει περάσει».

«Είμαι εξαντλημένη γιατί οι προστατευτικές συσκευές είναι κακές, το εργαστηριακό παλτό με κάνει να ιδρώνω και μόλις τα φορέσω δεν μπορώ πλέον να πάω στο μπάνιο ή να πιω νερό για έξι ώρες. Είμαι ψυχολογικά κουρασμένη, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου που βρισκόταν στην ίδια κατάσταση για εβδομάδες».

Η νοσοκόμα ζήτησε επίσης από τους Ιταλούς να συμμορφωθούν με τους κανόνες καραντίνας που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα όταν όλη η χώρα τέθηκε σε απομόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα συνεχίσω να φροντίζω τους ασθενείς μου, γιατί είμαι υπερήφανη και ερωτευμένη με τη δουλειά μου», είπε.

«Αυτό που ζητώ από όποιον διαβάζει αυτό το ποστ δεν είναι να απογοητευτεί με την προσπάθειά μας, αλλά να μείνει στο σπίτι και να προστατέψει έτσι εκείνους που είναι πιο εύθραυστοι. Εμείς οι νέοι δεν έχουμε ανοσία στον κορονοϊο, και εμείς μπορούμε επίσης να κολλήσουμε, ή χειρότερα, μπορούμε να αρρωστήσουμε. Δεν έχω την πολυτέλεια να κάτσω καραντίνα μου, πρέπει να πάω στη δουλειά και να κάνω αυτό που πρέπει. Κάντε και εσείς αυτό που πρέπει, σας παρακαλώ».

Η Έλενα Παγιαρίνι αποκοιμήθηκε φορώντας τη μάσκα της και μία χειρουργική ρόμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλοι δοκιμαζόμαστε σωματικά και πνευματικά, βλέποντας όλους αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους που μας ζητάνε βοήθεια κοιτώντας μας στα μάτια» είπε ένας συνάδελφός της που τράβηξε τη φωτογραφία.

«Ξεκινήσαμε στις 8 το πρωί. Δουλεύουμε ασταμάτητα πάνω από 10 ώρες. Είδα την Έλενα να ξεκουράζεται για 5 λεπτά μετά από ώρες που έτρεχε από τον έναν ασθενή στον άλλον».

Οι γιατροί αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία δουλεύουν στο «200% της ικανότητάς τους» και εκείνοι καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις ζωής ή θανάτου, με τις περιπτώσεις κορονοϊού να συσσωρεύονται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1.000 σπίτια το 2026 και άλλες 4.000 μέχρι το 2030 για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα

Οι αυξήσεις, οι ειδικές αποζημιώσεις και οι δράσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση - Το σχέδιο για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Μεντβέντεφ: Αν ο Ζελένσκι δεχτεί τη συμφωνία για τα ορυκτά θα τον κρεμάσουν, αν όχι, θα τον αντικαταστήσουν

Σήμερα

«Αν το εγκρίνει, ο ναρκομανής και η παρέα του θα κρεμαστούν στο Μαϊντάν, όπως ο Μουσολίνι»

ΑΤΜ στον Πύργο πετούσε 50ευρα

Σήμερα

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα αντίκρισαν κάτοικοι στον Πύργο, όταν είδαν να πετάγονται χαρτονομίσματα από ATM

Βίντεο: Δείτε πώς αδειάζει η πισίνα από οροφή ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ μετά τα 7,7 Ρίχτερ

Σήμερα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι επαρχίες της Μιανμάρ

Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε εμβληματικό βασιλικό παλάτι στην πόλη Μανταλάι

Σήμερα

Θλίψη δημιουργούν οι εικόνες από τα ερείπια στη Μιανμάρ, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Γάλλο σταρ

Σήμερα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κατηγορούμενος για σeξουαλική παρενόχληση και είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή

Τέμπη: Γνήσια τα τρία βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ

Σήμερα

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έκρινε ότι είναι γνήσια τα βίντεο ντοκουμέντα με την εμπορική αμαξοστοιχία

Βασιλιάς Κάρολος: Η δημόσια εμφάνιση μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ‑ Δείτε φωτογραφίες

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρέτησε το πλήθος κόσμου που βρέθηκε έξω από την κατοικία του στο Λονδίνο

Οι αρρωστημένες φάρσες αρχηγού της Αστυνομίας: Αφόδευε στο πάτωμα για να παρενοχλεί συναδέλφους του

Σήμερα

Οι αξιωματικοί κατηγορούν τον Φάρλεϊ για εκδίκηση έναντι συγκεκριμένων ατόμων

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή της βύθισης του τουριστικού υποβρυχίου στην Αίγυπτο στο ναυάγιο με τους έξι νεκρούς

Σήμερα

Όσοι βρίσκονταν στο κατάστρωμα προσπάθησαν να βγουν στον προβλήτα, όταν ξαφνικά το υποβρύχιο χάθηκε στο νερό

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.