E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για τον θάνατο του 66χρονου

Σχεδόν 100 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για τον θάνατο του 66χρονου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/3/2020 | 12:46

Ευρισκόμενη εμπρός στο "φράγμα" των 100 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, η επιστημονική και υγειονομική κοινότητα αλλά και η κοινωνία στη χώρα μας βρίσκονται παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, αντιμέτωπες και με την ψυχολογική πίεση που συνεπάγεται μοιραία και αυτομάτως η πρώτη απώλεια από τον φονικό ιό.

Ο θάνατος του 66χρονου, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, 10 ημέρες μετά την εισαγωγή του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου εισήχθη με αναπνευστική λοίμωξη, προφανώς αποτελεί βαρύ και θλιβερό γεγονός, ιδίως ως προς την αιφνιδιαστική απαρχή αυτής της τραγικής, σύντομης πορείας του 66χρονου μετά την επιστροφή του από το ταξιδι στους Αγίους Τόπους και τη νοσηλεία του αρχικά στην Παθολογική κλινική και μετά στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης όπου και κατέληξε σήμερα τα χαράματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελεί όμως και ένα κομβικό γεγονός στην πορεία της χώρας μας μέσα στην πανδημία της νόσου Covid-19, μια πορεία που για την Ελλάδα ξεκίνησε επισήμως την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και που για 15 ημέρες άφησε 99 επιβεβαιωμένα περιστατικά, στην πλειονότητά τους ήπιας συμπτωματολογίας.

Ο 66χρονος χαρακτηρίστηκε εξαρχής βαρύ περιστατικό από τους γιατρούς -άλλωστε τέσσερις ημέρες μετα την εισαγωγή του είχε διασωληνωθεί, αποτελώντας και τον πρώτο ασθενή με νόσο από τον κορωνοϊό που διασωληνώθηκε στην Ελλάδα. Μέχρι και χθες αναφέρονταν επίσης άλλοι δυο ασθενεις διασωληνωμένοι, ενας στο νοσοκομειο του Ρίου και ένας στο ΑΧΕΠΑ.

Ήταν επίσης ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, με ένα ιστορικό δηλαδή προβλημάτων υγείας, κυρίως καρδιολογικών. Ο άτυχος άνδρας συγκαταλεγόταν στις ευπαθείς ομάδες για τις οποίες οι ειδικοί κρούουν τόσο δυνατά πια τον κώδωνα κινδύνου: οι ηλικιωμένοι άνω των 70 χρόνων, οι πάσχοντες από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά νοσήματα, απο σακχαρώδη διαβήτη, οι ανοσοκατασταλμένοι είναι οι ομάδες -στόχοι του νέου κορονοϊού προκαλώντας τους σοβαρή νόσηση. Τα στοιχεία από τη γειτονική Ιταλία αποδεικνύουν όσα λένε και ξαναλένε οι ειδικοί καθώς στη γείτονα χώρα τα θύματα ειναι κυρίως ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θάνατος του 66χρονου δυστυχώς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών για την ευαλωτότητα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Παράλληλα, όμως επιβεβαίωσε και την έγκαιρη εστίαση τους μέσω των μέτρων που ελήφθησαν στις ομάδες στόχους, στις προαναφερθείσες κατηγορίες του πληθυσμού που πρέπει να προστατευθούν. Τα μέτρα αυτοπροστασίας και αυτοπεριορισμού που έχουν επικοινωνηθεί από την Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, τον υπουργό Υγείας αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αποδεικνύουν και την αγωνία αλλά και την στρατηγική που ακολουθείται.

Ζητούμενο και για το συστημα υγείας και για τη χώρα είναι να καταφέρει να δώσει αυτόν τον πόλεμο που με τον "αόρατο" εχθρό του κορωνοϊού χωρίς τις μέγιστες απώλειες. Διότι δυστυχώς απώλειες ανθρώπων θα υπάρξουν, με αφετηρία τη σημερινή ημερομηνία που καταγράφηκε το πρώτο θύμα του φονικού ιού. Αυτό όμως στο οποίο στοχεύουν επιστήμονες και υγειονομικοί είναι αφενός να περιοριστούν αριθμητικά σε οσο το δυνατόν λιγότερες, αφετέρου να "διασπαρούν" μεσα σε χρονικό εύρος μηνών ώστε να δοθεί χρόνος και στα νοσοκομεια να αντεπεξέλθουν.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρασκευάς Αντζας: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία ‑ Συντετριμμένοι πρώην συμπαίκτες και φίλοι

Ελλάδα Χτες

Ο Παρασκευάς Αντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Ελλάδα Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Ελλάδα Χτες

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Ελλάδα Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Ελλάδα Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Ελλάδα Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Ελλάδα Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Ελλάδα Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Ελλάδα Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.