E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητέρα και παιδί οι δυο πρώτοι που γιατρεύτηκαν από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε, φυσικά και μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά»

Μητέρα και παιδί οι δυο πρώτοι που γιατρεύτηκαν από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/3/2020 | 19:44

Με τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα να ανέρχονται στα 117 έχει σημάνει συναγερμός στη χώρα καθώς τα ξημερώματα κατέληξε και ο 66χρονος που νοσούσε και νοσηλευόταν στο Ρίο. Δέκα από τα κρούσματα θεωρούνται «ορφανά» ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόρδα και όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα, τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, η 38χρονη η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης είναι πλέον καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται πως η 38χρονη γυναίκα, είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, όπου εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλά στην υγεία του είναι και το παιδί της το οποίο είχε προσβληθεί επίσης από κορονοϊό.

Αναφερόμενος ο κ. Τσιόρδας στο εξιτήριο που πήρε η 38χρονη, πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είπε: «Χαίρομαι γι’ αυτό. Είναι πολύ ευχάριστο. Είναι οι δυο πρώτοι θεραπευμένοι. Έχω κι άλλα αισιόδοξα νέα από άλλους συναδέλφους και από την Αθήνα που έχουν αρνητικά τεστ τα πρώτα και με τα δεύτερα τεστ θα μπορούν να πάρουν εξιτήριο. Βλέπουμε και εμείς αυτή την κατ’ εξοχήν ήπια πορεία της νόσου. Φυσικά και ανησυχούμε και θλιβόμαστε με τα σοβαρά περιστατικά και ειδικά με τα θανατηφόρα. Είναι άνθρωποι! Δεν είναι περιπτώσεις νόσου. Είναι συμπολίτες μας που νόσησαν, όπως αυτοί που νοσούν από γρίπη και πεθαίνουν κάθε χρόνο» και πρόσθεσε: «Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε, φυσικά και μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά»

Τα περισσότερα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας εντοπίζονται πλέον στην περιοχή της Αττικής, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα νεότερα κρούσματα είπε ότι αυτά ανέρχονται σε 18 και συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 117, συμπεριλαμβανομένου και του 66χρονου που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

«Προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων μαζί»

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι 15 πιθανά κρούσματα διερευνώνται, ανέφερε ότι 3 ασθενείς, ένας επιπλέον από χθες, νοσηλεύονται πλέον σε ΜΕΘ, και 2 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα εντείνονται και εξήγησε ότι κλειδί στον έλεγχο διασποράς του ιού, αποτελούν οι συναθροίσεις. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με άλλες χώρες, τόνισε πως προσπαθούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και ως ένα βαθμό τα έχουμε καταφέρει χωρίς βέβαια να λέμε ότι ο ιός δεν έχει διασπαρθεί στην κοινότητα. «Έχουμε κύκλους μετάδοσης του ιού στην κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά αλλά τόνισε ότι «προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων μαζί, ιδίως σε μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι μένουμε σπίτι μας με ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης και διευκρίνισε ότι οι μη ευπαθείς ομάδες που περνούν σχετικά ήπια την ίωση που προκαλεί ο κορονοϊός δεν θα έχει πλέον νόημα να εξετάζονται για αυτόν. «Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε το αποτέλεσμα αν είστε υγιείς και έχετε ήπια συμπτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και ανοσοκαταστολή, είναι σημαντικό όταν εμφανίζουν πυρετό και βήχα να επικοινωνούν με τα νοσοκομεία τα οποία θα διαχειρίζονται τον τρόπο με τον οποίο θα εξετάζονται για τον κορονοϊό αλλά και αν απαιτείται η μεταφορά τους σε αυτά.

Όπως ανακοίνωσε, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Σήμερα

Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

Σήμερα

Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

Σήμερα

Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Σήμερα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

Σήμερα

Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.