E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλλαγή του καιρού: Καταιγίδες και χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής

Σταματάει το μικρό καλοκαιράκι - Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή του καιρού: Καταιγίδες και χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/3/2020 | 18:08

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες επικράτησαν σε όλη τη χώρα σήμερα Σάββατο (14/3). Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Αττική φθάνοντας έως τους 26,1 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, στο Λουτράκι τους 25,8 και στο Ψυχικό τους 25,3 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή (15/3) ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τα βόρεια και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις έως εννέα μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ιαπωνία: 360 τόνων ιστορικό κάστρο μετακινήθηκε με σχοινιά ‑ Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Σήμερα

Το κάστρο είχε μετακινηθεί από τη θέση του ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τείχος που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.