E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρετανία: Διπλασιασμός των νεκρών σε 24 ώρες ‑ Πιθανή η απαγόρευση συναθροίσεων

Η βρετανική κυβέρνηση επανεξετάζει την προσέγγισή της στην κρίση

Βρετανία: Διπλασιασμός των νεκρών σε 24 ώρες ‑ Πιθανή η απαγόρευση συναθροίσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/3/2020 | 19:20

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών. Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τη βρετανική κυβέρνηση που επανεξετάζει την προσέγγισή της στην κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ώρες, η βρετανική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την ολιγωρία που έχει επιδείξει στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανή μια αλλαγή της προσέγγισής της κυβέρνησης Τζόνσον, με απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων, τη στιγμή που ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο διπλασιάστηκε στη χώρα, με 21 νεκρούς.

Οι 10 νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν ομάδες «υψηλού κινδύνου», δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Κρις Ουίτι, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

Η χώρα ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1000 κρουσμάτων και καταμετρά πλέον 1.140 επιβεβαιωμένα κρούσματα έναντι 798 χθες. Όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας είχε διατυπώσει την εκτίμηση αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται μεταξύ 5000 και 10.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα έκτακτο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα και η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων θα τεθεί σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο. Εκδηλώσεις όπως το τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον, το φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι και οι αγώνες ιπποδρομιών του Ρόγιαλ Άσκοτ ενδέχεται να ακυρωθούν, γράφει η Daily Telegraph.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση, που ελπίζει να καθυστερήσει την κορύφωση της επιδημίας για το καλοκαίρι για να απαλύνει το φορτίο από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συνέστησε στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση δικαιολογεί την προσέγγισή της εξηγώντας ότι το να λάβει δραστικά μέτρα πολύ νωρίς θα αποδυνάμωνε την ικανότητα του πληθυσμού να τα αποδεχθεί στην κορύφωση της κρίσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.