E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Ποια συμπτώματα είναι ανησυχητικά

Ποιες είναι οι επικίνδυνες μέρες όταν κάποιος προσβληθεί

Κορωνοϊός: Ποια συμπτώματα είναι ανησυχητικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/3/2020 | 09:20

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία δεν είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση χάρη στα μέτρα υπάρχει όμως μεγάλος πανικός από όλους όσοι ζητούν να κάνουν το τεστ. Αυτό προσπαθούμε να το σταματήσουμε για να έχουμε τεστ για αυτούς που το χρειάζονται» είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Κοτανίδου, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε «υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα που είναι ήπια με πυρετό για αρκετές ημέρες» εξηγώντας ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχεί κάποιος γι' αυτό. Θα πρέπει να ανησυχεί όταν έχει δύσπνοια, ταχύπνοια και νιώθει ότι δεν του φτάνει ο αέρας. Τα συμπτώματα δύσπνοιας και χαμηλού οξυγόνου είναι τα ανησυχητικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηγώντας την αντιμετώπιση των βαρεών κρουσμάτων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είπε ότι «ανάλογα με τη βαρύτητα δοκιμάζουμε διάφορα αντιϊικά φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί σε Κίνα, ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης. Είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή».

«Συμπτώματα εμφανίζονται 4-7 μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό»

Η κυρία Κοτανίδου εξήγησε ότι «αυτοί που είναι ασυμπτωματικοί (σ.σ. φορείς του ιού), συνήθως όταν πλησιάζουν προς τα συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό».

«Από αυτά που έχουμε δει από τη βιβλιογραφία και τα κρούσματα, συμπτώματα εμφανίζονται 4-7 μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι επικίνδυνες ημέρες από όταν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό» πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει εκ νέου αφού νοσήσει για πρώτη φορά από τον κορωνοϊό η καθηγήτρια εξήγησε ότι «δεν έχουμε σαφή επιστημονική απάντηση γι' αυτό. Η γνώμη των περισσότερων είναι ότι δεν μπορεί να νοσήσει ξανά. Υπάρχουν όμως και αναφορές αμφιλεγόμενες. Κατά 99,9% δεν ξανακολλάει καθώς αναπτύσσονται αντισώματα όταν κάποιος έχει νοσήσει».

Για τα παιδιά η κυρία Κοτανίδου αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα ότι μπορεί να νοσήσουν από κορωνοϊό υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας να μην πάνε καλά η πιθανότητα από τη βιβλιογραφία είναι κοντά στο μηδέν».

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι «θα έχουμε φτάσει την κορύφωση» για την κρίση με τον κορωνοϊό λίγο πριν το Πάσχα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης: Τα υψηλά ενοίκια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Πριν 8 ώρες

«Τρομάζει» η αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 14 νοσηλευόμενοι από τη νόσο των κλιματιστικών

Πριν 8 ώρες

Συνολικά 108 κρούσματα λεγεωνέλλωσης έχουν καταγραφεί στο Χάρλεμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός‑σοκ από τον πρώτο γύρο του Γουίνστον Σάλεμ με 33 αβίαστα λάθη

Πριν 8 ώρες

Πρόωρο φινάλε για τον Έλληνα τενίστα λίγες ημέρες πριν το US Open

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Χτες

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.