E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες 2‑3 εβδομάδες

Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τη φρενήρη εξάπλωση

Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες 2‑3 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/3/2020 | 08:21

Κορωνοϊός - Ευρώπη: Σε δραματικούς τόνους οι εκκλήσεις των ηγετών για συμμόρφωση στα μέτρα - Στα χνάρια της Ιταλίας η Ισπανία με 1720 νεκρούς - 18 χρονών το νεότερο μέχρι στιγμής θύμα του ιού στη Βρετανία

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται παγκοσμίως σε καραντίνα, εξαιτίας της επέλασης του κορωνοϊού, με τη Γηραιά Ήπειρο να πλήττεται σφοδρά. Μετά την αλματώδη αύξηση θανάτων και κρουσμάτων, οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι δύο-τρεις επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες και ενδεικτικές για τη δυναμική της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, πρωταγωνίστρια της τραγωδίας παραμένει η Ιταλία, παρά το γεγονός ότι χθες έχασαν τη ζωή τους 651 ασθενείς, λίγο λιγότεροι από όσοι προχθές. Καταγράφηκαν, όμως, 5.560 νέα κρούσματα. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.009 ασθενείς και συνολικά 19.846 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.


Ακόμα κι αυτή η μικρή βελτίωση στον ρυθμό των καθημερινών θανάτων, όμως, στάθηκε ικανή να εμψυχώσει τους Ιταλούς, οι οποίοι δοκιμάζονται εδώ και ένα μήνα, ενώ ο δρόμος εξακολουθεί να είναι ανηφορικός και δύσβατος. Στο τελευταίο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Έβαλε λουκέτο στις επιχειρήσεις, αφήνοντας ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία. «Είναι μια απόφαση, η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ισπανία, ο ιός συνεχίζει την φρενήρη πορεία του, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους συνολικά τους 1.720. Όπως ήταν φυσικό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για επιπλέον 15 ημέρες. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους καραντίνας, με την κυβέρνηση να επιδεικνύει ιδιαίτερη αυστηρότητα σε όσους την παραβιάζουν. Όσο περνάνε οι ημέρες είναι όλο και περισσότερες οι αναγνωρίσιμες προσωπικότητες που δηλώνουν θετικοί στον ιό. Τελευταία τέτοια περίπτωση, ο 79χρονος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ανακοίνωσε μέσω των σόσιαλ μίντια ότι βρίσκεται σε απομόνωση με την οικογένειά του.

Η Γαλλία θρηνεί τον πρώτο ιατρό που έχασε τη ζωή του και πλέον συγκαταλέγεται στους 674 νεκρούς (112 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τελευταίο 24ωρο). Πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος αν και συνταξιούχος επέστρεψε εθελοντικά εν μέσω της κρίσης. Το βράδυ της Κυριακής, ο Πύργος του Άιφελ άναψε προς τιμήν αυτού και όλων των ιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 16.018. Η χώρα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές, μοιάζει σαν να έχει βγει από την πρίζα. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να είναι σε καραντίνα και οι επιχειρήσεις κλειστές. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εργάζεται για να αυξηθούν οι ποσότητες των διαθέσιμων τεστ, ενώ ψάχνει τρόπους αντιμετώπισης του ιού. Ο Γάλλος υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η ελπίδα μού αρκεί για να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι». Αναφερόταν στο φάρμακο χλωροκίνη και κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στη μάχη κατά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπόρις Τζόνσον, υιοθετώντας αρκετά δραματικό τόνο, έκανε έκκληση στο 1,5 εκατομμύριο ηλικιωμένων πολιτών να περιοριστούν επί 12 εβδομάδες στο σπίτι τους και στους νεότερους να σεβαστούν τα μέτρα και να τηρούν απόσταση δύο μέτρων. Απείλησε, μάλιστα, ότι θα κλείσει τα πάρκα αν δεν συμμορφωθούν, τονίζοντας ότι «είμαστε λίγες εβδομάδες πίσω από την Ιταλία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας αρχίατρου της χώρας Τζένι Χάρις, περίπου το 12% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνεται από ασθενείς του Covid-19. Ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 281 άτομα, ενώ ένας 18χρονος είναι το νεότερο μέχρι σήμερα θύμα του κορωνοϊού, διαψεύδοντας την εντύπωση πως οι νέοι είναι άτρωτοι.

Ζοφερή είναι και η κατάσταση στη Γερμανία, η οποία, όμως, δεν έχει θρηνήσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους τοπικούς πρωθυπουργούς, σε μία προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια αυτής αποφασίστηκαν νέα δραστικά μέτρα. Εφεξής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εξαιρέσεις θα αποτελούν μόνο οι οικογένειες και τα άτομα που ζουν μαζί στα ίδια νοικοκυριά, ανέφερε η ίδια η καγκελάριος, η οποία επίσης βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Στέφεν Ζάιμπερτ, ένας γιατρός με τον οποίο ήλθε σε επαφή την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Σήμερα

Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Σήμερα

Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Σήμερα

Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Σήμερα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Σήμερα

Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Σήμερα

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Σρι Λάνκα: Αμερικανικό το υποβρύχιο που βύθισε με τορπίλη την ιρανική φρεγάτα

Σήμερα

Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν περισυλλέξει 78 τραυματίες, αρκετοί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Ιωάννινα: «Κατάπιε» η γη όχημα καθαριότητας του Δήμου λόγω καθίζησης

Σήμερα

Το όχημα καθαριότητα του Δήμου βρέθηκε στο κενό - Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.